עם מה מומלץ לשלב הנדסה ביו רפואית - ביולוגיה או פיזיקה?
עם מה מומלץ לשלב הנדסה ביו רפואית - ביולוגיה או פיזיקה?
חן
1 תגובות
אני מתלבט בין שני מסלולים, הראשון הוא דו חוגי בהנדסה ביו רפואית וביולוגיה (דגש במדעי המוח) באונ' תל אביב, השני הנדסה ביו רפואית ופיזיקה בטכניון. מישהו מכיר את התחום ויודע לספר לי כמה רלוונטי כל אחד מהשילובים? בעיקרון הנושא של מדעי המוח מעניין אותי, אבל אני לא בטוח בנוגע לאפשרויות תעסוקה. אני לא מפחד להיתקע בלי עבודה, אלא תוהה כמה מקומות עבודה יש שקשורים ספציפית למדעי המוח, כי אם אין הרבה כאלה אולי כדאי ללכת על פיזיקה, שאני מרגיש שהיא תהיה רלוונטית לא משנה מה. אשמח אם מישהו מבין בזה ויוכל לעזור לי בהתלבטות... תודה מראש!
ש
שני יונגר
שאלה מצוינת
שלום חן,
אתה שואל בהחלט שאלה מצוינת. בתחום חקר המוח שהוא תחום מאוד מתפתח בשנים האחרונות מקומות העבודה רק מתחילים להיווצר ולכן עקרונית זה אמור להיות תחום שכדאי להשתלב בו כי כולם חלוצים בו עדיין ולכן המשמעות היא שהוא ילך ויתפתח במהלך השנים. לגבי כל אחד מהשילובים שתיארת פה, כולם רלוונטיים וכולם ברמה מאוד גבוהה עכשיו רק נותר שתחליט בינך לבינך מה בדיוק תרצה לעשות לאחר הלימודים ותבחר במסלול שיגדיל את סיכוייך להגיע למקום אליו אתה שואף. אתה חייב לזכור נקודה חשובה מאוד אחת, נכון להיום פער הזמן בין מועד תחילת הלימודים שלך לבין יציאתך לשוק העבודה גדול מאוד ולכן כל תשובה שתקבל היא בגדר השערה לגבי תהליכים בושק העבודה בישראל ובכלל. לך ללמוד את מה שאתה הכי מעוניין בו, זו התשובה הכי טובהץ לאחר שתסיים את הלימודים עשה התאמות כדי למצוא עבודה טובה ולהישאר רלוונטי לתחום העיסוק שלך.