שלום. ברצוני ללמוד הנדסה ואני חושב על תחום הנדסת הביוטכנולוגיה. אני מתעניין בתחום הבילוגיה, כימיה, הנדסה גנטית מחקר ופיתוח בתחום. הבנתי שכדי להגיע למחקר ופיתוח סביר להניח שאצטרך לעשות תואר שני ושלישי, וזה משהו שאני חושב באמת לעשות. ובכל זאת, אם אחליט שלא להמשיך לתארים מתקדמים, אני מעוניין לעשות תואר ראשון בתחום העבודה בו תהיה מספקת מבחינת העשייה, וכוונתי שהעבודה תהיה קשורה לעשייה ופיתוח ולא עבודה סיזיפית במעבדה או ביקורת מזון של מסעדות או מפעלים תמורת שכר בינוני. מדיונים עם חברים שלומדים הנדסה הבנתי שיש יותר סיכוי להגיע מקומות מעניינים כמו שיארתי להלן בהנדסת מכונות. אשמח לכל עצה במציאת התואר שיתאים לי. תודה מראש, יוני
ש
שני יונגר
אני בעד הנדסת מכונות
שלום יוני,
אני מסכימה עם חבריך, אבל מסיבה שונה. הנדסת מכונות משתייכת להנדסאות האב, כלומר ממנה וממספר הנדסאות אחרות נוצרו מסלולים כמו הנדסת ביוטכנולוגיה. ולכן אני חושבת שכבסיס היא הנכונה ביותר לצרכים שלך וכמובן היא תאפשר לך גמישות בהחלטה מה ללמוד ואם ללמוד לאחר סיום התואר הראשון. זו בחירה נבונה מכל בחינה, גם במובנים של תעסוקה באופן כללי וגם מבחינת אפשרויות לימודי ההמשך לתחומי מחקר אם תרצה בהם גם בעתיד.