אני בת 34, בעלת תואר BA בפסיכולוגיה. אני מעוניינת לשנות כיוון , וללמוד תעשיה וניהול. השאיפה היא הנדסה B.SC, הבעיה שאני חייבת להמשיך לעבוד במשרה מלאה. מה האפשרויות? (אני יודעת שיש באפקה, אבל זה 3 פעמים בשבוע אחה"צ וזה קצת יותר מידי). אני חושבת אולי ללכת ללמוד הנדסאי ואח"כ להשלים? מה המשמעות של השלמה מבחינת כמות שנות לימוד / מס' שעות בשבוע? האם בבראודה יש אופציה כזו להשלמה? האם יהיו לי פטורים כלשהם בשל התואר הראשון שיש לי ? (סיימתי לפי 8 שנים). תודה.
מ
מקסים
תעשיה וניהול
שלום אפרת אני לומד תעשייה שנה רביעית באפקה ויש לי כמה חברים בלימודים שהם הנדסאים לשעבר (תעשייה וניהול כמובן), הדבר לא מקנה להם יתרון משמעותי פרט למספר קורסים לא ממש רציניים(וזה תמורת השקעה של שנתיים בתואר הנדסאי???), כלומר הם לומדים כמאט את מלוא התואר. אני אישית לא הייתי ממליץ להתחיל מהנדסאי עם תקווה להשלמה, אלא ישר ללכת על B.Sc. לגבי התואר הקודם שלך, עד כמה שאני יודע הקורסים שיכולים לזכות אותך חייבים להיות בתוקף עד 7 שנים(או אפילו 5), כך שכנראה לא יתחשבו בתואר הקודם שלך, אבל בכל מקרה צריך לבדוק את זה מול המכללה. בשורה תחתונה אני ממליץ לך לנסות ללכת על לימודי ערב באפקה, הרבה אנשים עושים את זה תוך שילוב עם עבודה.
ג
גב' רגינה נגרין
לימודי הנדסת תעו"נ
אפרת שלום,
כבוגרת תואר ראשון, רצוי ועדיף שתפני ישירות ללימודי הנדסה. ללימודי ערב להנדסאים תצטרכי להשקיע כ-3 שנים ולפחות עוד 4 ללימודי הנדסה. כך שההנדסאים בשלב הזה לא נותן לך דבר. קיימות כיום מספר מכללות בהן ניתן ללמוד במסלול ערב. בראודה אינה אחת מהן. אם את מתגוררת במרכז את יכולה לבדוק באפקה, אורט הרמלין בנתניה, אריאל, רופין. הסיכוי שתקבלי פטורים כלשהם שואף לאפס. יתכן שאף תדרשי לעשות מכינה בפיסיקה ו/או מתמטיקה (אם לא למדת בבית ספר הרמה של 5 יחידות).