מתכנן להתחיל לימודים בטכניון בקרוב ועדיין בהתלבטות בנוגע לתואר. ההתלבטות שלי היא בין הנדסת מכונות לחשמל. אשמח לשמוע על ההבדל שבין השניים - מה לומדים, במה מתמחים, איפה עובדים אחרי התואר, תנאים ומשכורת וכו'. אני מודע, פחות או יותר, לרמה הגבוהה של מתמטיקה ופיזיקה הדרושה בשני התארים (בעיקר בחשמל), אך בתור אחד שפחות התחבר לחשמל ברמה התיכונית - האם תואר בחשמל יתאים לי?
א
אנפה חלפון
התלבטות בין הנדסת מכונות להנדסת חשמל
שלום ירון,
מדובר בשני תחומים להם בסיס משותף. הנדסת חשמל עוסקת בכל הקשור לפיתוח טכנולוגיות תוך שימוש בחשמל. תוצאות פיתוחים אלה נמצאים בכל דבר בחיינו. בין נושאי הלימוד בהם עוסקים: תקשורת אופטית, גלים אלקטרומגנטיים, בקרה ורובוטיקה. היות והמקצוע רחב וקיימות בו אפשרויות תעסוקה רבות, בתום הלימודים מומלץ לבחור התמחות. בין ההתמחויות: רשתות מחשבים, רשתות תקשורת, עיבוד אותות, בקרת איכות. שכר התחלתי של מהנדס חשמל הנו 10,000 ש"ח לרוב והוא יכול להשתלב במפעלי אלקטרוניקה, חברת חשמל, חברות תקשורת בתחומי פיתוח, תחזוקה, בקרת איכות. מהנדס מכונות עוסק בכל הקשור לייצור מערכות ומכונות מכניות תוך שילוב כלים ממוחשבים והתאמתן לעולם כיום. שכר התחלתי בהנדסת מכונות 11,000 ש"ח לרוב וניתן להשתלב במפעלים ותעשיות בתפקידי ניהול הנדסי, מחקר ופיתוח, ייצור, תכנון ואחזקה. בין נושאי הלימוד בהנדסת מכונות: מכניקה חישובית, מכטרוניקה, מערכות בקרה, הנדסת סביבה, בקרה ורובוטיקה.
לשני התחומים ביקוש רב בשוק כך שהייתי הולכת על מה שאני מתחברת אליו ברמת העיסוק לאחר הלימודים. צירפתי עבורך מאמר המציע הסבר על לימודי הנדסת מכונות. יש באפשרותך למצוא באתר מאמר גם על לימודי הנדסת חשמל. אני ממליצה לך לשוחח עם בוגרים שעוסקים כיום בתחום ולהבין למה אתה יותר מתחבר.