היי. אני רוצה ללכת לאוניברסיטה טובה וללמוד הנדסה. למה הנדסה? כי תמיד הייתי מאוד טובה במתמטיקה ובפיזיקה. יש לי ראש ריאלי. ובהנדסה הבנתי שיש משכורות גבוהות... אז ככה; אין לי מושג מה זה הנדסת חשמל, אלקטרוניקה, מחשבים, חומרים, תוכנה... ניסיתי לקרוא עליהם והכל נשמע לי אותו דבר. אני לא יודעת מה זה חומרה, מה זה תוכנה, מה זה תכנות... אני פשוט לא מכירה את המונחים בכלל... אז אין לי מושג איך לבחור מקצוע. ואם תשאלו, במה אני רואה את עצמי עובדת? באיזה סגנון עבודה? גם כן אין לי תשובה. אני לא יודעת, אין לי תמונה בראש. אני אוהבת להיות לבד אבל גם לפעמים להיות עם אנשים. אני לא כל כך אוהבת לנהל ולפקד, אבל גם לא אוהבת שיפקדו עלי. עם זאת, את 2 האופציות האלה אני יכולה לעשות אם צריך... יש הצעה? אולי בכלל מקצוע אחר כמו מדעי המחשב? אני רוצה תעסוקה יציבה ומובטחת, והכנסה טובה מאוד... אני יודעת שיש לי יכולות... אשמח לכל עצה והכוונה, תודה
א
אנפה חלפון
בחירת תחום לימודים בהנדסה
שלום אנה,
תחילה הייתי ממליצה לך לבצע שאלוני הכוונה או נטייה תעסוקתית. ייתכן ושאלונים אלו יוכלו לפתוח כיוון מחשבה חדש עבורך או מקצועות שלא חשבת עליהם לאו דווקא מהעולם הריאלי. היות ואינני מכירה אותך, קשה לי להמליץ לך על תחום ספציפי. ישנם מקצועות רבים שיכולים להבטיח לך תעסוקה יציבה יחסית והכנסה טובה. צירפתי עבורך מאמר המציע הסבר רחב על תחום ההנדסה, תפקיד המהנדס בפועל, ההבדלים בין תחומי ההנדסה השונים ויכולות הנחוצות למהנדס. כדי לבחור תחום לימודים עלייך תחילה להבין מה מעניין אותך ובמה תרצי לעסוק בעתיד, רק אז תוכלי לבחור את המסלול הנכון עבורך.