מה ההבדל בתעסוקה בין מהנדס רפואי למהנדס ביו רפואי?
מה ההבדל בתעסוקה בין מהנדס רפואי למהנדס ביו רפואי?
בר
1 תגובות
היי :) התעניינתי בלימודי הנדסה רפואית ועלו לי כמה שאלות: 1. מה ההבדל בתעסוקה בין מהנדס רפואי למהנדס ביו רפואי? 2, האם יש ביקוש למקצוע כיום? קשה למצוא עבודה בתחום? 3. מהי רמת השכר? 4. האם יש חשיבות למוסד הלימודים? בין אם אונ׳ ת״א ובין אם מכללת אפקה? תודה מראש לעונים :)
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי הנדסה רפואית
היי בר,
1. שני התחומים עוסקים בפיתוח ותכנון מכשור רפואי אך בלימודי ההנדסה ה "ביו" רפואית ישנו דגש גדול יותר על התאמת המכשור והטכנולוגיות לפי בעיה רפואית ועל התחום המחקרי. לכן גם תכנית הלימוד משלבת תחומים כגון ביוכימיה, אנטומיה, גנטיקה ועוד. בהנדסה רפואית לעומת זאת יש דגש גדול יותר על פיתוח מכשור לצרכים כללים של עולם הרפואה ולאו דווקא לשם מענה על צורך של אדם בודד או מחלה מסוימת. (למשל מכונות MRI או טיפולי לייזר).
2. לגבי הביקוש - אני חושבת שניתן לומר כיום שלרוב תחומי ההנדסה יש ביקוש כזה או אחר בשוק אבל כמובן שדברים משתנים משנה לשנה ואני מציעה לך להיכנס לאתרי חיפוש עבודה ולראות בעצמך את הביקוש הקיים :)
3. שכר - מצרפת לך קישור למאמר עם מידע על נתוני השכר.
4. למיטב ידיעתי, כיום יש פחות חשיבות למוסד הלימודים שממנו הגעת ויותר חשוב שתתחשבי בצרכים שלך מבחינת הגעה, שעות הלימודים ועוד. לצערי אין לי אפשרות להמליץ לך על מוסד ספציפי אבל אני ממליצה לך להיכנס לאתר האינטרנט של כל מוסד ולראות את תכני הלימוד, השעות, אולי אפילו להגיע ליום פתוח.