מתעניין בלימודי הנדסה תעשייה וניהול בבן גוריון, כמה שאלות... לא למדתי פיזיקה בתיכון, אבל הבנתי שעדיין יש סיכוי שלא אצטרך לעשות מכינה אלא רק מעין מבוא לפיזיקה( פסיכומטרי 715, כמותי 141 ולמרות שלא בדקתי ממוצע בגרות בבן גוריון, הבגרות שלי סהכ טובה ועם 5 יח"ל מתמטיקה). השאלה היא כמה זמן אורך הקורס מבוא הזה בפיזיקה, באיזה מתכונת, ומתי הוא נערך? בקיץ לפני תחילת הלימודים?
שאלה נוספת , האם יש צורך הכרחי ברקע כלשהו במחשבים/ תכנות וכד'...? לא למדתי מחשבים בתיכון, והידע שלי בתחום הוא לא משהו לספר עליו הבייתה..
ואולי הכי חשוב, אני לא ממש סגור על מה ללמוד..וזה ככה כבר שנה וחצי:) אין משהו שאני חולם עליו מילדות, או סתם משהו שממש ממש מעניין אותי. בגדול אני מחפש משהו שגם יעניין אותי במידה מספיקה בשביל להצליח וגם יהיה פרקטי בעתיד.. האמת שעד לפני כמה ימים הייתי בטוח שאני הולך ללמוד כלכלה וחשבונאות, שמצד אחד, עד כמה שזה נשמע מוזר, זה תחום שיכול לעניין אותי( בעיקר כלכלה) אבל מצד שני, אחרי מחשבה קצת יותר מעמיקה עם הסתכלות לעתיד, הבנתי שראיית חשבון נראית לי כמו מקצוע אפור ומשעמם..ככה הגעתי להנדסה תעשייה וניהול, שלמרות הנדסיותו הוא תואר די כללי שנראה לי שאני יכול להנות בו.. או בקיצור, האם אני פזיז מדי? אולי זה לא מקצוע כל כך כללי שמתאים לכל אחד וכדאי לי לחשוב שנית ...?
עזרה תתקבל בהערכה אמיתית.
א
אריאלה
תשובות
יש סיכוי שתתקבל כבר עם הממוצעים הנוכחיים, כנראה שתצטרך לעשות קורס קיץ ולהבחן בפיזיקה.
בעיקרון אין צורך באיזשהו רקע כזה, אבל זה כמובן יעזור מאחר ובתואר תדרש להשתמש הרבה בתכנות.
ולקטע החשוב, תחשוב טוב טוב אם זה התחום שאתה רוצה להכנס אליו, אתה יכול להגיע לעבודות שנחשבות מעניינות (חקר ביצועים, ניהול פרויקטים וכו') ואתה יכול להגיע למשרות אפורות יותר משל רואה חשבון (מנהל מחסן ותפקידים לוגיסטים שונים)
האם הקטע הכלכלי באמת מושך אותך יותר מכל שאר התחומים? אני ממליצה לעבור על כל המקצועות שאליהם אתה מסוגל להתקבל בכל אוניברסיטה ולעשות חושבים מה אתה רוצה לעשות הלאה..
אני אישית מכירה הרבה שלמדו חשבונאות וכלכלה ובסוף פנו לתחומים כלכליים אחרים ואולי מלהיבים יותר, בסוף ידע בחשבונאות יעזור לך כמעט בכל מקום.
בהצלחה.
א
אור
תגובה
תלך להנדסה אחרת לא לתעשיה וניהול זה תואר כללי ויש מלא כאלה בשוק. הנדסת מכונות/חשמל/בניין אלה התחומים המבוקשים בשוק היום ויהיו גם בעוד 20 שנה