שלום, אני מתלבטת היכן ללמוד תעשיה וניהול חשוב לי למצוא עבודה בסוף התואר ושיהיו מרצים טובים. אני לא יכולה להתקבל לאוניברסיטה ואני לא רוצה להפסיד שנה מישהו מכיר מכללה טובה במרכז?
ג
גב' רגינה נגרין
תעשיה וניהול באזור המרכז
קארין שלום,
באיזור המרכז האפשרויות שעומדות בפניך: שנקר, מכללת רמת גן (תואר של האוניברסיטה הפתוחה), אפקה, המרכז האוניברסיטאי אריאל. אם את מעוניינת להצפין מעט, ישנה גם את מכללת רופין. בהצלחה.
א
אורט בראודה
בראודה מצטיינת בהנדסת תעשייה וניהול
אם כבר להצפין- רצוי לציין שלפני כחודשיים יצא דו"ח הערכת האיכות של המועצה להשכלה גבוהה, שבחנה את תחום הנדסת תעשייה וניהול בארץ, בקרב שלושת האוניברסיטאות ורק המכללות בראודה ואריאל. מעבר למחמאות הרבות שהדו"ח הבינלאומי הרעיף על האוניברסיטאות והמכללות כאחד (וללא הבדל), ציין במפורש את אורט בראודה באלו המילים: ORT Braude has achieved international "best practice" for its ability to enroll students with a very wide range of prepatation ....and graduate outstanding Industrial engineers to serve the nation". לא פחות...
י
יונתן
הנדסת תעו"נ - מכללת אפקה
הי קארין,
התחיל מהסוף - גב' רגינה פרטה לך באופן די ברור את האופציות שעומדות בפנייך. אם ע"פ בקשתך, נפריד לרגע את האוניברסיטאות, מתוך המבחר המוצג הייתי ממליץ לך בחום על מכללת אפקה להנדסה (בת"א), מסיבה מאד פשוטה - למדתי שם, סיימתי שנה שעברה והיום אני כבר עובד, 3 שנים, באחת מחברות ההיי-טק הגדולות, וככה גם חלק גדול (אם לא כמעט כולם) מהמחזור שלי. אינני יכול להלין על שאר המכללות, לחיוב או לשלילה. על כן ארחיב באופן ספציפי על אפקה: קודם כל - הלימודים קשים (אבל ככה זה בהנדסה), רמת הלימוד גבוהה וכך גם הדרישות, קיים חיבור מאד חזק של המכללה לתעשיה, בדגש על פרויקט הגמר (נק' שהיא מאד חשובה), וכן בחלק גדול מהקורסים של תחום התעו"נ. המכללה כ"פסיליטי" - מצויין. קרי, כיתות הלימוד, מחשבים, ספריה, אתר המכללה והתכנים שבו, ובין החשובים ההון האנושי האיכותי והאכפתי שמרכיב את האדמיניסטרציה של המכללה (בכל זאת את הולכת לבלות שם 4 שנים). לגבי נושא המרצים - כן, הם טובים! כמובן שאין מה לעשות, תמיד יהיה את המרצה שתאהבי יותר ואת ההוא שקצת פחות, אבל בשורה התחתונה הסגל הוא מקצועי מאד, פתוח, בעל נסיון רב ומחובר לתעשיה וכמובן - אנושי (אבל זה כבר מנסיון אישי).
לסיכום, אובייקטיבי, הייתי ממליץ לך בחום לעשות סקר-שוק בכל המכללות כאשר תקבעי לך את הפרמטרים בעזרתם תמדדי כל מכללה ומכללה. מאמין שבסוף הסקר - התמונה והתשובה כבר יתגלו לך באופן טבעי.