שלום, רציתי לדעת אם אני עושה תעודת הנדסאי תונכה באריאל זה יקל עליי בקבלה לתואר במהנדס תוכנה באוניברסיטה?
ש
שני יונגר
השלמה למהנדס תוכנה להנדסאים
שלום איתמר,
אני ממליצה לך בחום לברר את הדברים מול האוניברסיטה אליה אתה מתכונן להרשם בעתיד. זאת לאור רמת הקורסים שלעיתים נדרשת באוניברסיטאות לצורך תואר ראשון.
המלצתי הכנה היא ללכת למסלול ישיר לתואר ראשון מהסיבה הפשוטה, לימודי הנדסאי לוקחים שנתיים והשלמה לתואר ראשון לוקחת עוד 3 שנים. מסלול ישיר לתואר ראשון לוקח בד"כ 4 שנים, כך שבכל מקרה זה כדאי יותר ומשתלם יותר.
עוד אמליץ לך הוא לבחור מוסד לימודים שיאפשר לך להמשיך לתואר ראשון באותו המוסד, כי אם לא תצליח להתקבל לאוניברסיטה, אז לפחות תדע שיש לך את האפשרות להמשיך במכללה בה התחלת.
בברכה, שני
ג
גב' רגינה נגרין
מהנדסאי למהנדס
הי איתמר,
אני שמחה על שאלתך, כי זאת הזדמנות טובה להסביר ולהדגיש מספר דברים.
1. לימודי הנדסאים הינם לימודי תעודה ולא לימודים אקדמיים! ללימודי הנדסאים אין דרישות קבלה (דרישות מינוריות בלבד), לעומת לימודי הנדסה שבהם נדרשת תעודת בגרות עם דגש על מקצועות ריאלים (4-5 יח"ל במתמטיקה, 5 יח"ל בפיסיקה) ופסיכומטרי. כך שיש פער עצום בין מה שנלמד בלימודי ההנדסה לבין לימודי ההנדסאים.
2. המועצה להשכלה גבוהה מאפשרת להנדסאים לקבל פטור מקורסים קודמים עד 30 נ"ז. מניסיון, לא תצליח לקבל יותר מ-20 נ"ז במקרה הטוב. כך שמשך זמן הלימודים שלך לא יהיה קצר יותר.
3. לגבי האפשרות לקבלה של הנדסאים למוסד אקדמי: אם אין לך 4 יח' במתמטיקה בציון של 80 לפחות, או פיסיקה ברמה של 5 י"ל תחוייב במכינה יעודית להנדסה. (אף שאתה הנדסאי), ממוצע ההנדסאים שלך חייב לעמוד על 75 לפחות (אלו תנאי הקבלה במכללות), לגבי אוניברסיטאות תצטרך לבדוק.
4. תעודת ההנדסאי יכולה לעזור לך רק בנושא הפסיכומטרי ולא יותר (במכללות הנדסאים פטורים מפסיכומטרי, במידה והממוצע עומד על 75 לפחות).
לסיכום, אני לא רואה שום הקלה בדרך. אם אתה מעוניין להיות מהנדס תוכנה, תכוון למטרה זו, בלי קיצורי דרך. הדרך לא תהיה קצרה.