1. הנדסת אווירונאוטיקה וחלל- זה מקצוע שאני מתעניין בו, ורציתי לדעת האם הוא מבוקש כיום בתעשייה ובאילו מוסדות חינוך אפשר ללמוד תואר ראשון במקצוע, והאם הדרישות גבוהות.
2. הנדסה אזרחית- שמעתי שהנדסה אזרחית זה מקצוע שבשנים האחרונות תמיד יש בו עבודה וכסף טוב, האם זה נכון, ומה הדרישות ללימוד המקצוע.
3. הנדסת מכונות- אני למדתי לפני הצבא הנדסאי מכונות. הבנתי שבגלל שיש לי תעודת הנדסאי אני יכול ללמוד באורט בראודה מהנדס מכונות ללא פסיכומטרי האם זה נכון? וכמה גדול ההבדל בלימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות בטכניון מבראודה.
זה בערך המקצועות שאני מתלבט. יש לי 4 יח' לימוד במתמטיקה (ציון מעל 90) 5 יח' באנגלית ו 5 יח' בפיזיקה
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום מיכאל, 1. הנדסת אווירונאוטיקה וחלל- התעסוקה כיום בישראל ממוקדת בתעשייה האוורית ופיתוח כלים בליסטיים ואחרים. לגבי כמות התעסוקה אינני יכולה לומר דבר מלבד, שמהיום ועד לסיום התואר יעברו כ-4 שנים, לפיכך, הכל יכול לקרות והשוק יכול לעבור שינויים רבים. 2. הנדסה אזרחית היא למעשה הנדסת בניין (תלוי באיזה מוסד לומדים)- היתרון של המקצוע הוא המגוון הגדול את התת תפקידים שתוכל לעסוק בהם עם תואר מהנדס בניין. ישנם סוגים שונים של עבודות ותחומים שונים. השאלה היא האם זה מעניין אותך? 3. הנדסת מכונות- אם כל ההנדסאות הבסיסית והיסודית שבהן, בה תוכל ללכת לכיוונים שונים ומגוונים גם כן, בתחומי עניין שונים. בתחום זה תמיד תהיה עבודה ותמיד תוכל ממנה לצאת לכל הכיוונים האפשריים בהנדסאות השונות. לגבי תנאי הקבלה של אורט בראודה, עד כמה שידוע לי פסיכומטרי הוא חובה בתנאי הקבלה של המכללה. לגבי השוואה בין מוסדות הלימוד, אני מזמינה את חברי הפורום לשתף, מניסיונם, אינני יכולה להמליץ על מוסד לימודים כזה או אחר. נראה שהרקע שלך מהתיכון אמור להתאים לתנאי הבסיס לקבלה להנדסה, אך פסיכומטרי הוא חלק מהעניין גם במכללות.
הכי חשוב שתבחר במסלול הלימודים שמושך אותך ומעניין אותך יותר מהאחרים. לימודי הנדסה הם תובעניים ואף יכולים להיות קשים במקומות מסוימים. כדאי לבחור מקצוע שתרצה גם בסופו של דבר לעסוק בו. שלושת המסלולים שונים זה מזה מאוד ולכן כדאי שתבחר לא רק לפי השכר שתוכל להרוויח, במיוחד שהיום אי אפשר להבטיח לך מה תהיה דרישת השוק כשתסיים.