אהלן, אני מעוניין לקבל פרטים על הלימודים באוניברסיטה הפתוחה, איך זה עובד, מה היא השיטה, אפיקי המעבר (זה הכי חשוב) והמחירים.
עוד שאלה, אני מעוניין להתחיל ללמוד שם הנדסת תעשייה וניהול, עד כמה צריך להיות רקע בתחום (פיזיקה, מתמטיקה) ? אם אני לא זוכר כלום מתקופת התיכון מה אני צריך לעשות? יש סיכוי להיכנס לעניינים גם בלי רקע בתחומים הללו? אם לא, מה אתם ממליצים לי לעשות?
ש
שני יונגר
לימודי תעו"נ באו"פ
שלום אוריאל,
שיטתל הלימוד באוניברסיטה הפתוחה מבוססת על הרצאות פרונטליות תרגולים ועובדה עצמאית בבית. כפי שוודאי אתה רואה לא תארתי כאן תואר השונה מזה שכל אוניברסיטה אחרת מקיימת.
ההבדל הוא בתדירות הקורסים שתיקח שאותה במידה מסויימת אתה יכול לקבוע. רמת הלימודים היא גבוהה כמו בכל אוניברסיטה אחרת ולכן הפיזיקה והמתמטיקה הן ברמה גבוהה כפי שנדרשת בכל מסלול הנדסה, צריך לעבוד קשה.
אם אתה לא זוכר כלום מתקופת התיכון וזה מדאיג אותך כדאי שתקח כמה שיעורים פרטיים במקביל ללימודים, אך לא הייתי מקדימה ועושה זאת לפני תחילתם, הרי אחרי הכל המרצה מלמד את החומר בכיתה ולאו"פ יש חומרי לימוד נהדרים לחלק של הלמידה העצמית בבית.
לכן, אני ממליצה להרשם ולהתחיל עם שני קורסים לכל היותר ובמידת הצורך לקחת שיעורי עזר במהלך הסמסטר, כדי לחזק או לשלים פערים.