יש לי תואר ראשון בניהול ושיווק ממכללה קטנה ולא מוכרת. אני מתעניינת בלימודי הנדסת בניין או תכנון ערים. 1. האם כדאי לי לעשות תואר ראשון בהנדסה או ללמוד את ההנדסה בתור תואר שני? כלומר איך אני יותר נחשבת עם תואר שני בתחום ותואר ראשון שלא קשור או עם תואר ראשון שקשור להנדסה? 2 האם הנדסת בניין קשורה לתכנון ערים ואפשר להקדם ממהנדס בניין לתכנון ערים? אם לא אז למה קשור תכנון ערים? מה כדאי ללמוד? כי ראיתי שאין ממש תואר מתכנן ערים.. 3. מה המקום שהכי טוב ללמוד בו? אחרי שלמדתי במכללה קטנה הגעתי למסקנה שנורא חשוב השם של המוסד, רק שאני לא מבינה בזה..
ש
שני יונגר
לימודי תכנון ערים
שלום נעמי,
להלן תשובותי: 1. לא ניתן ללמוד לתואר שני בנדסה ללא תואר ראשון בהנדסה, נכון להיום אין מסלולים כאלה אלא ללמוד לתואר ראשון בהנדסה מחדש, אולי עם מעט פטורים מקורסים בסיסיים. לכן היתרון אינו רלוונטי כרגע.
2. תכנון ערים מיועד למהנדסים או לאדריכלים בעלי תואר ראשון בעיקר, אבל יש גם מסלולים המתאימים לבעלי תארים אחרים כגון גיאוגרפיה או כלכלה. ניתן להתקבל למסלול תכנון ערים ממסלולים שונים בתואר הראשון כי עיר מתוכננת מהיבטים שונים גם חברתיים גם כלכליים וכמובן גם מבניים (ועוד).
3. התואר כיום נלמד לתואר שני בטכניון ובאוניברסיטה העברית, עד כמה שידוע לי אינו קיים בעוד מוסדות, אבל שווה לברר בדיוק עם אנשי השירות של האתר שאני אינני טועה.
לגבי מקום הכי טוב, מכיוון שיש לך רק שתי אפשרויות מלכתחילה כדאי מאוד שתבררי לאן תוכלי להתקבל ותמשיכי משם.