היי, מאוד מעניין אותי תחום המחקר הרפואי, ולכן הגעתי לשני דברים עיקריים שאני מתלבטת בינהם - הנדסה ביו רפואית או מדעי הרפואה (מחקר רפואי) הבעיה של מדעי הרפואה שזה תחום שאין לו כל כך ביקוש לאחר קבלת התואר ואפשרויות התעסוקה הן דיי מצומצמות. לכן חשבתי על הנדסה רפואית שאני מקבלת תואר מהנדסת ומתחמה גם במחקר.
השאלה שלי היא כמה באמת ההנדסה הביו רפואית שמה דגש על מחקר, והאם מומלץ לעשות תואר ראשון בהנדסה ותואר שני במחקר מבחינה של אפשרויות תעסוקה בעתיד וכמה באמת יש חפיפה בין שני התחומים?
ש
שני יונגר
מחקר רפואי
שלום,
אני חושבת שאת מבלבלת מעט. תואר ראשון בהנדסה הוא ככל הנראה מה שייתן לך אפשרויות תעסוקה רבות יותר. עם זאת, במחקר מאוד תלוי על איזה מחקר מדובר, אקדמי או בחברות פיתוח. בכל מקרה תואר שני מכל סוג ייתן לך יתרון, אך כדאי להתחיל עם תואר ראשון ולמצוא עבודה, רק לאחר תקופה במקום העבודה יש טעם להמשיך לתואר שני. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שניסיון הוא חשוב ביותר למציאת תעסוקה הולמת ולכן לא כדאי לרוץ מיד לתארים נוספים ללא ניסיון תעסוקתי. מקום העובדה גם יוכל לכוון אותך לצרכים המדויקים יותר בשוק המחקר הרפואי ויסייע לך לבחור במסלול המתאים ביותר שישתלם לך.