הנדסה תעשייה וניהול - המכללה האקדמית בירושלים או מכללת רמת גן?
הנדסה תעשייה וניהול - המכללה האקדמית בירושלים או מכללת רמת גן?
ענבל
2 תגובות
היי ...לאחרונה עברתי מבחן תיל בציון 540 כאשר סף הקבלה הינו 560. מבאס אני יודעת. על מנת להתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסה תעשייה וניהול מבחינתי קיימות שתי אופציות. הראשונה לעשות את קורס הקיץ שהמכללה האקדמית להנדסה בירושלים מציעה לתלמידים חסרי בגרות במתמטיקה (ברמה של 4 יח' ) ומבוא לתכנות. הקורס נמשך כחודשיים וחצי , עלותו 3690 שקלים ובסופו יש מבחן מסכם ובנוסף מבחן פסיכוטכני נוסף. לאחר כל המסלול המפרך הזה יש סיכוי שאתקבל. האופציה השנייה היא להירשם לקמפוס מכללת רמת גן -האוניברסיטה הפתוחה ולבצע שם את קורס ההכנה ללימודי ההנדסה כאשר הקבלה אל החוג היא ישירה וודאית. אני אישית הייתי מעדיפה מטעמי נוחות וקושי את המכללה בירושלים אבל עומד לנגד עיניי התרחיש שבו למרות כל מה שאשקיע שם עדיין יש סיכוי שלא אתקבל.ומה יהיה אז? אני לא רוצה ליפול בין הכיסאות.אני רוצה לוודא שאינני מבזבזת זמן וכסף ומתחילה את לימודיי באוק' הקרוב. עצה טובה בבקשה . אם יש מישהו שלמד באחד משתי המקומות אשמח להמלצה. תודה מראש ענבל.
ש
שני יונגר
צריך לבדוק קצת יותר לעומק ולעשות החלטות שקולות
שלום ענבל,
אינני יודעת אם בדקת לעומק על מדובר בהכנה לתואר במכללת רמת גן. עד כמה שאני יודעת ומבינה הם מכינים רק לקראת התארים של האוניברסיטה הפתוחה. אם את רוצה להתקבל למכללה בירושלים, לא בטוח שזה המסלול בשבילך.
תראי, באופן עקרוני, אני תמיד ממליצה לעשות את המכינה לתואר באותו מוסד אקדמי שרוצים ללמוד בו אחרי כן. הסיבה לכך פשוטה, לא תצטרכי להוכיח כי למדת משהו שמקובל על המוסד האקדמי אליו את מנסה להתקבל, למרות שאף פעם אין הבטחות.
לדעתי אם בכל מקרה מדובר אולי בדחייה של עוד שנה, אם תלמיד במכללת רמת גן, או לחילופין אם לא תצליחי בקיץ לעבור את המשלול של המכללה להנדסה בירושלים, אז או שתבדקי בדיוק מה מובטח ומה נשמע לך כאילו הוא מובטח.
מי שיוכלו לענות לך בכנות הרבה ביותר על השאלה הזו הם אנשי המכללת בירושלים. לכי עשי בדיקות מעמיקות לפני שתחליטי החלטות שאולי יעלו לך בכסף וזמן ולא יביאו לך תועלת.
בברכה, שני
ה
המכללה להנדסה בירושלים
הנדסת תעשייה וניהול
סף הקבלה להנדסת תעשייה וניהול במכללה האקדמית להנדסה בירושלים הוא 550. מועמדים שאינם עומדים בסף הקבלה יכולים לפנות לועדת קבלה.
לפי מה שאת כותבת, עליך לעבור מכינת מתמטיקה של 3 חודשים במתמטיקה (זה לא למחוסרי בגרות במתמטיקה אלא לבעלי 4 יח"ל מתחת לציון 80).
אם תעבירי את מספר הנייד שלך אלינו יועצת אקדמית תוכל לשוחח איתך ולהתאים לך את המסלול הרלוונטי.