אז ככה.......יש לי מלא לבטים וסקפטיות משגעת כזאת בזמן האחרון לגבי מה ללמוד אני ב"ה עוד מעט מסיים שירות צבאי ומתחיל להתעניין. את הכיוון אני יודע פחות או יותר אבל מרוב ריבוי המסלולים והדימיון בינהם אתה מוצא את עצמך בבלבלות מטורפות, אני הייתי סגור על מדמ"ח בבר אילן .. כן בגלל שזה אוניברסיטה בין היתר אבל במאמרים לגבי סוג המקצוע נאמר שהשוני הוא לא כזה גדול בין מדמ"ח להנס' תוכנה ויש אפילו יתרון של שנה. התחלתי להתלבט בין מדמ"ח בבר אילן שיהיה כרוך כניראה מלבד בפסיכו' אלא גם בשיפור הבגרות שלי מ4 ל5 יחד' במתמטיקה. התחלתי להתעניין גם במכללת אפקה להנדסה השארתי פרטים ובנוסף גם הייתי ביום פתוח בבר אילן והשאלה היא איזה תואר יותר "נחשב" בחוץ בעיניי המעסיקים האם תואר בהנדסה תוכנה באפקה או להוציא תואר אוניברסיטאי כבוגר מדמ"ח על אף שזה לא הנדסה ... בבקשה תשובות יתקבלו בברכה.
ש
שני יונגר
לבדוק עוד כמה אפשרויות
שלום ליאור,
אני חושבת שבאופן עקרוני עדיף ללמוד במסלול הנדסה על פני תואר ראשון. הסיבה היא המגוון הגדול יותר של האפשרויות לאחר סיום התואר ויכולת להתקדם בתפקידים.
כמובן שאופי העבודה הוא שונה ולמתכנתים יש עבודה מעניינת לא פחות. לכן, זו דעתי בלבד ואתה אינך חייב לקחת אותה בחשבון.
לגבי איפה ללמוד, אני לא יכולה לערוך השוואות, אז רק אומר לך באופן עקרוני כי יש מספר מכללות שהתארים שלהן טובים כמו של אוניברסיטאות בעיני מעסיקים, ועם זאת יש מעסיקים שעדיין מעדיפים את המועמדים שלהם בוגרי אוניברסיטאות, אם מטעמי שמרנות ואם מטעמי מדיניות חברה.
אני חושבת שכדאי שתעשה עוד קצת סקר שווקים עם מספר מוסדות לימוד נוספים לפני שאתה מחליט. לא צריך להילחץ, זה הכי חשוב בבחירה, עדיף לדחות בעוד שנה ולא לבחור במסלול שתפסיק באמצע.