שלום.! אני צריך המלצה לספרים של מתמטיקה ללמוד מהם, בשביל לבוא מוכן ללימודים, אני בע"ה הולך השנה הקרובה למכינה קדם צבאית ויהיה לי הרבה זמן כדי לבוא מוכן, הרקע שלי זה בגרות 5 יחידות ואני רוצה ספרים להמשיך מכאן.. בקשר למקצוע שאני רוצה ללמוד, הנדסת תעשייה וניהול, שמעתי על זה דברים קיצוניים לכאן ולכאן, חלק אומרים יש הרבה ביקוש וחלק שיש קצת וזה די בלבל אותי.. אני רוצה ללמוד במסגרת עתודה וגם בזה אני לא בטוח אם כדאי.. ד"א המוסד שאני רוצה זה מכון לב, ואשמח לשמוע מה אתם חושבים עליו.. תודה לעוזרים..!!!
ש
שני יונגר
עתודה אקדמית
שלום,
לגבי ההכנה, אני מניחה שההכנה הטובה ביותר היא להיות בקיא בלימודי ה-5 יחל' מבית הספר. הסיבה לכך היא שבכל מוסד לימודים אקדמי יש גישה שונה לדברים ולא כדאי שתגיע עם הרגלים בעייתיים.
אם למדת גם פיזיקה, שווה לחזור על מה שלמדת בשיעורי פיזי קה גם כן.
לגבי לימודים בעתודה, אני באופן אישי מאוד בעד. הסיבה לכך היא שהמסגרת הצביאת נותנת המון ניסיון תעסוקתי ומאפשרת לך לעיתים קריירה צבאית איכותית מאוד. חשוב רק לדעת שכמו בכל דבר אחר אתה לוקח סיכון קל בכך שלא בטוח שתעסוק בדיוק בתחום שלמדת לאחר הלימודים, למרות ההבטחות.
יתרון נוסף בעיני ללימודי תואר ראשון מייד לאחר סיום התיכון, הוא שעדיין מורגלים ללמוד ולא מתבלבלים לאחר טיולים ועבודה שבסיום הצבא. מגיעים ממוקדים, ובדרך כלל חווית הלימודים קלה יותר בזכות כל אלו.
לגבי עניין הביקוש, כיום יש ביקוש כמעט ורק למהנדסים טובים מאוד ובוודאי לאלו בעלי הניסיון. אז חשוב מאוש שתקיע בכל מה שתלמד וככה תצליח בהמשך.