שלום, אני מתלבט אם ללמוד הנדסת חשמל או ביוטכנולוגיה? איפה ללמוד ? הנדסת חשמל אני יכול ללמוד באוניברסיטת באר שבע, בר אילן ותל אביב מה שמצריך אותי לשפר מתמטיקה מ3 ל5 יחידות על ציון גבוה ובנוסף פסיכומטרי שעדיין לא עשיתי . באריאל מבקשים מכינה של 3 חודשים ולעבור אותה בציון 70 וזהו בלי פסיכומטרי והשלמות. האמת שמקצוע הביוטכנולוגיה יותר מעניין אותי, השאלה בביוטכנולוגיה האם ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה או תואר ראשון . בבר אילן זה תואר ראשון ובאריאל ובבאר שבע זאת הנדסה. גם במקצוע הזה באריאל לא דורשים השלמות רק מכינה ובשאר כן.
השאלה היא מה יותר כדאי ללמוד והיכן ?
ד
ד"ר רונית שבילי
הנדסה מול מדעים בביוטכנולוגיה
שלום טל
בחירת מוסד לימודים צריכה להשקל מבחינת היוקרה שתרצה להשיג והחשיבות שאתה מייחס לה, היבט לוגיסטי ונוחות, ההדגשים של המוסד בתחום, תחומי ההתמחות וכו' וכמובן הדרישות האקדמיות והמאמץ הנגזר מכך. התשובה לכך תלויה בך ועד כמה תרצה להשקיע. חשוב להבין שבעת מיון בקליטת עובדים, תואר ממוסד יוקרתי מקנה נקודות זכות, אך הריאיון ותוצאות מבחני הקבלה בד"כ בעלי חשיבות אפילו גבוהה יותר. ולאחר מכן, בעבודות הבאות הניסיון הוא בד"כ קריטריון חשוב יותר מהמוסד. לגבי בחירת התחום, מומלץ לבחור תחום שמעניין מתאים לאופי ליכולות ולכישורים. ואם ביוטכנולוגיה מענין יותר אזי, התואר הראשון בביוטכנולוגיה בבר אילן הינו בהיבט התחום המדעי ואילו הנדסת ביוטכנולוגיה עוסקת בהנדסה של התחום, בייצור מוצרים בתחומי התעשייה, הרפואה והחקלאות (המכשור, רובוטיקה וכו'). חשוב שתבין מה מתאים לך יותר ההיבט המדעי או ההנדסה.