קראתי פה כמה וכמה שאלות לגבי הבחירה בין שני מקצועות אלה, אך עדיין אני לא מצליחה להגיע לידי החלטה. אני יודעת שממוצע ציוניי הבגרות שלי הוא 103 בערך, מתמטיקה 4 יח"ל בציון 90, ורציתי לדעת מהו הציון הנדרש במבחן הפסיכומטרי עבור תואר בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב. עדיפות לאוניברסיטת תל אביב, הטכניון והאוניברסיטה העברית. אני יודעת שתואר בהנדסת תוכנה יוקרתי יותר, אבל השאלה שמסתובבת אצל הרבה אנשים היא האם התואר הזה באמת עדיף על תואר במדעי המחשב? דיברתי עם כמה אנשים, שאמרו פה אחד שעדיף לוותר כביכול על השנה הנוספת של הנדסת תוכנה, שממילא לא מחדשת יותר מידי וממילא מקבלים את הידע תוך כדי עבודה מעשית, וללמוד מדעי המחשב. אשמח לעזרה או סתם למידע נוסף שיקל על הבחירה, דניאל
ש
שני יונגר
הנדסה או לא הנדסה
שלום דניאל,
בעיני ההבדל היחידי בין מהנדס לאיש מדעי המחשב הוא העובדה שהמנהדס יכול להתקדם בדך כלל מהר יותר לעומת איש מדעי המחשב. מהנדסים באופן כללי מגיעים גם מהר יותר לתפקידי ניהול. זאת לאור צורת החשביה שמוקנית למהנדסים שהיא ברמה התכנונית וברמת המאקרו.
אין זה אומר שלא ניתן להגיע לתפקידי ניהול (אם תרצי בכך בכלל) גם ללא תואר מהנדס, אך יש בכך מספר יתרונות. דבר נוסף לגבי הנדסה, במידה ובעתיד תרצי לעשות הסבה להנדסה אחרת בגלל שהרצונות שלך ישתנו ולא יתאימו בעתיד למה שהם מתאימים היום, תוכלי תמיד לעשות הסבה להנדסה אחרת כאשר את כבר מהנדסת.