אני הנדסאי אלקטרוניקה, אך שוקל להשלים למהנדס. עשיתי פסיכומטרי בדצמבר וקיבלתי היום את התוצאות - 618 בשקלול כולל, 624 בשקלול עם דגש כמותי (מישהו התחיל בכלל להשתמש בציון הזה או שזה בינתיים חסר תועלת?)
התחלתי לברר להתברר לי שאני צריך לעשות מכינה כי הבגרויות שלי במתמתיקה ופיזיקה שלי היו גרועות (4 יחידות מתמתיקה עם 68, 5 יח פיזיקה עם 62 ככה שלא משנה מה אני לא יכול לברוח ממכינה)
בינתיים שמעתי מרופין ומבראודה - שניהם אומרים שאינני צריך פסימומטרי כלל על מנת להשלים תואר אך אני כן צריך מכינה.
בדקתי טכניון, שהיה העדיפות הראשונה שלי, אבל אפילו אם אקבל מאה בכל ציוני המכינה עדיין לא אגיע ל86 ולא מגיע לחתך על פי המחשבון, עדיין לא חזרו אלי טלפונית בשביל לברר פרטים. עדיין בתהליכי בירור אצל מוסדות אחרים
יש לי מספר שאלות בנושא המכינה.
1)שאלה ראשונה וכנראה הכי חשובה, אם אני אעשה מכינה במוסד א', ויצא לי ציון טוב מאוד כך שאני מתאים לחתך במוסד ב' שקודם לא חשבתי שאוכל להתקבל. האם אני יכול להרשם למוסד ב' עם הציונים של מוסד א'? או שאני אצטרך לעשות מכינה נפרדת.
2)האם עדיין ישנה דרך להתקבל ללימודים אם אני לא אצליח מספיק במכינה?
3)לא קשורה למכינה, כיצד כדאי לי להתקדם הלאה? אני יודע שמכללות לוקחות הנדסאים לנתיב השלמת תואר ללא צורך פסיכומטרי ורק אצטרך מכינה. אינני מתקבל לחתך של הטכניון כפי שזה כעת ואוניברסיטאות אחרות הם גם בספק. האם כדאי לי לנסות לגשת עוד פעם לפסיכומטרי, לשפר את הציון שלו ואז לעשות מכינה ולנסות שנית לטכניון / אוניברסיטאות או להתפשר וללכת למכללה אקדמית כמו רופין או בראודה? אם מכללה איזו מכללה אקדמית היתם ממליצים לי מאזור הצפון?
4)כפי שאמרתי תחילה אני רק שוקל להשלים תואר. השאלה שלי היא האם כדאי להמשיך במסלול האלקטרוניקה/חשמל או לסטות לכיוונים אחרים כגון מדעי המחשב. מה יותר טוב לעתיד תעסוקתי איכותי?
ש
שני יונגר
השלמה להנדסאים לתואר ראשון בהנדסה
שלום יניב,
אני רוצה לעשות לך קצת סדר בדברים, יש שני מסלולים אפשריים: ללמוד מההתחלה לתואר ראשון בהנדסה או לעבור מסלול להשלמה להנדסאים לתואר ראשון.
מסלולי ההשלמה קיימים רק במכללות ואילו תואר ראשון קיים גם במכללות וגם באוניברסיטאות.
לגבי שאלותיך להלן תשובותי: 1. מוסד לימודים אחר לא בהכרח יקבל מכינה שלא נלמדה אצלו, או מכינה המקובלת בו. 2. לחפש מסלול להשלמה המתאים לך יותר במכללה בה תנאי הקבלה נוחים יותר. אבל למה שלא תצליח במכינה? הרי היא ברמה נמוכה משמעותית מרמת הלימודים בתואר. ואם לא תצליח במכינה, איזו סיבה יש למוסד הלימודים לחשוב שתצליח בלימודי התואר הראשון? חשוב על כך. 3. זו החלטה שלך. יש מסלולים במכללות שהם ברמה גבוהה מאוד, עשה קצת בירורים ותשמע אלו מכללות בעלות שם טוב יותר מהאחרות והתמקד בהן. אבל עדיין בתחומי ההנדסה האוניברסיטאות מובילות, זה עוד לא השתנה. 4. אני מאמינה במקצוענות ומקצעיות ואם אתה מגיע מהתחום והכי חשוב אוהב אותו המשך בו. כמנהדס תוכל ללכת לכיוונים שונים רבים וגם למצוא עבודה כמתכנת אם תרצה בכך למרות שאינך בעל תואר במדעי המחשב. במילים אחרות, אני בעד הנדסה בכל מקרה.