שלום אני מתעניין בלימודי תואר שני בהנדסת אנרגיה (קיים באונ' בן גוריון ובמכללת אפקה), אולם התואר הראשון שלי הוא בביולוגיה ימית, ונרמז לי שללא תואר ראשון בהנדסה יהיה לי קשה מאוד למצוא תעסוקה בתחום,(אולי למעט שיווק מוצרים הקשורים לתחום) מפני שמעסיקים תמיד יעדיפו לקחת מישהו עם תואר ראשון בהנדסה וללמד אותו את התוספת הנדרשת. האם ידוע לך מהם אפשרויות התעסוקה בתחום, והאם באמת זה "בזבוז זמן" ללמוד לתואר שני בהנדסה כשהתואר הראשון הוא "רק"בביולוגיה? תודה אורי
ש
שני יונגר
תואר שני בהנדסת אנרגיה
שלום אורי,
אני באמת לא יכולה לומר לך מה הסיכויים שלך לאחר סיום התואר. אני כן יכולה להבין שהרקע מהתואר הראשון צריך להיות קשור לתואר השני מבחינת התוכן שלו. כי הרעיון בתואר השני הוא המומחיות.
בכל אופן, אני גם יודעת שיש רבים העובדים בתפקידים של מהנדסים ללא תואר בהנדסה כלל, כך שמבחינתי זה מטה את כף המאזניים של הדברים שרמזו לך בחזרה לכיוון האפשרי.
אני דווקא חושבת שייתכן והידע שלך מהתואר הראשון יכול להיות מאוד רלוונטי, בשימושים במים לצורך הפקת אנרגיה.
בכל מקרה, כדאי מאוד שתבחר במסלול הכולל תזה כדי לדאוג שתסיים את הלימודים עם דיע מעמיק בתחום מסויים, כך כאשר תפנה לתעסוקה בתחום אם תחום המומחיות שלך מהתואר השני והראשון יחד תוכל לעשות משהו שיעניין מעסיקים.