רציתי לדעת איזה תחומים מומלץ היום ללמוד לפי שוק העבודה בכללי؟ ובתחום ההנדסה בפרט? והאם ממולץ ללמוד בחו״ל בכל אוניבירסיטה ובכל שפה או שממולץ ללמוד רק באנגלית? אם זה באירופה
תודה רבה
ש
שני יונגר
באיזה מסלול ללימודי הנדסה לבחור?
שלום אייל,
אם אתה רוצה ללמוד הנדסה ולעבוד בארץ או בחו"ל אין שום סיבה אמיתית ללמוד בחו"ל וכל אוניברסיטה תכשיר אותך להיות מהנדס מכובד בארץ וגם בחו"ל. כמובן שלימודי אנגלית הם הכרחיים כדי לעבוד מחוץ לגבולות ישראל.
לגבי המקצועות המומלצים, מבין ההנדסות המקצועות המומלצים בדרך כלל הם הנדסת מכונות או הנדסה כימית. למי שרוצה להבטיח לעצמו מקום עבודה יציב, כי אלו מקצועות שתמיד ידרשו בשוק העבודה. לגבי שאר מקצועות ההנדסה כמובן שיש בהם ביקוש אך הוא משתנה בהתאם למצבי השוק המשתנים.
הנדסה נוספת מומלצת היא הנדסת תרופות, כי בישראל יש הרבה מאוד חברות בתחום התרופות.
למי שלא בטוח איזו הנדסה הוא אוהב או רוצה ללכת יותר לכיוון ניהולי הנדסת תעשייה וניהול היא הפתרון.
הנדסת אלקטרוניקה וחשמל, הנדסת תוכנה והנדסת תקשורת מומלץ ללמוד רק אם אתה מאוד מתעניין בתחומים הללו. אחרת יהיה לך קשה להשתלב בעבודה.
בברכה, שני
מ
מבין טוב יותר
שוק העבודה
מתלבט יקר, לא בוחרים מקצוע ללמוד על פי דרישות השוק, מי כמוך וכמו הגולשים החברים יודעים כי שוק העבודה גם בחו"ל אינו יציב, ראה למשל לפני מס' שנים, תעשיית ההייטק נפלה ואלפי מהנדסי תוכנה "נזרקו" לאבטלה ולאחר כשנתיים חזר הביקוש למהנדסי תוכנה ויחד עם זאת המחלקות להנדסת תוכנה בכל המוסדות הוצפו בסטודנטים. טעות טעות טעות לבחור מקצוע לחיים על פי מצב השוק, השוק לא יציב ואף אחד לא יודע מה יהיה אפילו מחר. בגדול מהנדסים יצטרכו תמיד!!! מהנדס= טכנולוגיה, וטכנולוגיה תמיד מתקדמת ומשתפרת. עוד דוגמה, היום יש ביקוש אדיר!!!! למהנדסי בניין והמחלקות מפוצצות, ומה יקרה עוד 4 , אף אחד לא יודע אם תהיה לכולם עבודה. הנדסה כימית והנדסת מכונות אינם לחלוטין המקצועות היותר מבוקשים, יש בעיה של משרות במיוחד בתחום ההנדסה הכימית, מה שכן אני מאמין שבעוד 3-5 שנים הולכת להיות בעיה של מחסור במהנדסי כימיה היות ומס' הסטודנטים במחלקות להנדסה כימית יורד משנה לשנה, אבל שוב אני לא המשיח ואני לא יודע מה יהיה. תלמד מה שהכי מעניין אותך, מקצוע שיאתגר אותך, מה שכן למד את המקצוע ההנדסה.