אני מתלבט איפה ללמוד מה עדיף לעשות תואר הנדסת תוכנה בסמי שמעון או ללכת על מסלול הנדסה שנה א' במכללת ספיר (שבו קיים סיכוי להתקבל לבן גוריון במידה והציונים גבוהים)? למי שמכיר מה הסיכוי לעבור מספיר לבן גוריון? ובמידה ולא יקבלו אותי לבן גוריון האם אני יוכל להמשיך את הלימודים החל משנה ב' בסמי לאחר שנה א' בספיר?
ש
שני יונגר
שנה א' בהנדסה
שלום איתי,
במסלול ההנדסה שנה א' בספיר יש הרבה מאוד נושרים. הרעיון הוא לקבל את כולם ולתת לטובים באמת לסיים את השנה ולעבור לבן גוריון. לא דרושים ממוצע בשמיים בשביל זה, אבל כן דורשים שתעבוד קשה בדיוק כמו באוניברסיטה ובלי הנחות.
יש האומרים כי הדרישות גבוהות יותר מבאוניברסיטה, אך זה ממש לא נכון, פשוט להרבה מאוד סטודנטים שנכנסים למסלול יש רקע לא מתאים ולכן הקושי שלהם גדול יותר משל סטודנטים המתקבלים ישירות לאוניברסיטה.
לכן, אם אתה בעל ראש ריאלי ומוכן להשקיע 100% מהזמן והמאמצים שלך בלימודים, אין שום סיבה שלא תצליח לסיים את שנה זו ולעבור לאוניברסיטה לשנה שאחרי.
אם לא תצליח גם לא תוכל לעבור לשנה ב' במכללה כי אם לא תצליח כנראה שנכשלת בקורסים, ואז אין עם מה לעבור.
בברכה, שני
א
איציק
השתגעת?!
אחי, בררת לגבי מכללת עזריאלי להנדסה בי-ם?? איך אתה יכול להתעניין לגבי הנדסת תוכנה ולא להכניס אותם למשוואה, במיוחד כשאתה מציין קמפוסים שנמצאים באזור. יש להם יום פתוח בסוף החודש, לך תראה מה מציעים.