שלום, אני מתכננן להתחיל לימודי הנדסת תוכנה בשנת הלימודים הקרובה, אני מאוד מאודאג מלימודים במכללה או באוניברסיטה פחות נחשבת (ראיאל למשל), הדאגה שלי היא בעיקר בכל הקשור לשוק העבודה, אם יש סיכוי לבוגרי מכללות או יותר נכון לשאול אם יש סיכוי להתברג בתחום בחברות נחשבות למי שלא למד בבן גוריון, טכניון או בר אילן בתחום הנדסת תוכנה?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד הנדסת תוכנה
שלום אביעד,
יותר קשה לבוגרי מכללות לצמצוא עבודה טובה, לפחות בתחילת הדרך. זו האמת, היא לא נכונה לגבי כל המכללות, אך אנו מנועים מלהשוות בין המכללות השונות כמנהלי פורום. יש מכללות שרמת התארים בהן נתפסת מספיק גבוהה כמעט כמו של אוניברסיטה.
לך ללמוד במסלול שבו תרגיש כי אתה משיג את המטרה שלך וממצה את היכולות שלך.
בברכה, שני
נ
ניצן
הנדסת ת. וניהול באו"פ מול מכללה - מה נחשב ליוקרתי יותר?
שלום שני, אני מתלבטת קשות בין האפשרויות, השלמת פסיכומטרי + מכינה בפיזיקה ומתמטיקה כדי להתקבל למכללה מסוימת, לימודי הנדסה בפתוחה ואו תואר BSC בניהול טכנולוגי. האפשרויות האלו מציעות לימודי ערב. חשוב לי לצאת עם תואר נחשב מנקודת מבט של מעסיק תוך כדי שילוב עבודה במשרה מלאה.
ש
שני יונגר
השוואה בין מוסדות לימוד
שלום ניצן,
כמנהלת פורום אינני יכולה לערוך השוואה בין מסלולי לימוד של מוסדות לימוד שונים. אני בהחלט ממליצה שתבררי במוסדות הלימוד עצמם האם אמורים להתקיים ימים פתוחים או שתגיעי לשם ממש בשביל לבחון את הדברים מקרוב ולראות את הסטודנטים עצמם. כדאי מאוד שתצרי קשר עם סטודנטים משלושת מוסדות לימוד אלו ותבררי מולם מה היתרונות והחסרונות של כל מסלול לימודים ותעשי החלטות בהתאם.
תוכלי להיעזר באנשי השירות של האתר לשם איתור ימים פתוחים ואנשי קשר רלוונטיים במוסדות הלימוד עצמם. מצורף קישור לשימושך.