שלום אני לומד במכינה להנדסה ואני יצתרך בגמר המכינה לבחור מסלול בהנדסת תוכנה או בניין ואין לי מושג להחליט מה הדרישות בשני התחומים? ומה הקשיים? ומה הדרישות בשוק העבודה שלהם?
(כל הנ"ל נאמר לגבי מסלול של מהנדס)
ש
שני יונגר
הנדסת תוכנה או בניין
שלום דניאל,
השאלה חייבת לחזור אליך כי אלו שני תחומים הפוכים זה מזה. הנדסת בניין עוסק בכל מה שהוא לא הייטק לעומת הנדסת תוכנה. וזה גם אומר המון על אופי העבודות שאחד מתבצע בעיקר במשרד והשני בעיקר בשטח.
חשוב שתבחר במסלול שאתה יותר מתעניין בו ופחות בגלל סיבות אחרות. לגבי תוכנה, חשוב לציין כי חייבם לחיות את התחם כדי להצליח בו. לא כדאי לחכות לסוף התואר ואז לחפש עבודה בתחום, מומלץ להשתלב כבר במהלך הלימודים בתפקידי סטודנט.
יש בשניהם יחסית הרבה עבודה עם הבדל משמעותי אחד. בעוד שעיקר התעסוקה בתחום המחשבים מרוכזת באזור מרכז הארץ והשרון למהנדסי בניין יש עבודה מדן ועד אילת.
לגבי קשיים, כל הנדסה היא קשה, אין מסלולים קלים באף מסלול להנדסה. אבל אם תלמד במסלול שאתה מתעניין בו יהיה לך קל הרבה יותר, כי תמיד קל יותר להשקיע ולהתקדם במה שמעניין. לכן, שוב אני באמת חושבת שהכי חשוב שתבחר לפי תחום העניין שלך ולא לפי סיבות אחרות. כמהנדס תמיד תוכל לשנות כיוון להנדסה אחרת, ולרכוש מקצוע נוסף בהנדסה, זה יתרון ענק.