שלום אני מעוניין ללמוד הנדסאי טכנולוגיית מים יש לי כמה שאלות. 1.לאחר סיום הדיפלומה באיזה מקומות עבודה אני אוכל להשתלב? 2. מהו תפקידו של ההנדסאי מים? 3. האם עבודת ההנדסאי מים היא בחוץ בשטח (עבודת ידיים) או במשרד? 4. עד כמה יש ביקוש היום בשוק העבודה להנדסאי מים (לא מהנדס)? 5. ומה ההבדל בין הנדסאי בניין להנדסאי מים. הרי לפי מה שהבנתי יש לימודי הנדסאי מים גם בתוך דיפלומת הנדסאי בניין (תקנו אותי אם אני טועה). תודה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי מים
שלום יוסי,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך: 1. תוכל לעבוד בכל אחת מחברות המים ובכל חברה שבה יש שימוש במים לצורכי ייצור למשל. 2. זה תלוי באיזה תחום תמצא עבודה, אך בעיקרון עוסקים בתכנון, פיקוח ותפעול של מערכות מים או של תהליכי ייצור מיים. ההנדסאי עושה מדידות. על ישי כל מיני חישובים ובדיקות שונות מפקח ההנדסאי על תהליכי ייצור מים ולשימור על קרקע ועוד. 3. העבודה היא בשטח בעיקר ויש גם עבודה משרדית 4. יש ביקוש דיי גדול כיום להנדסאי מים, אך לא ניתן להבטיח ביקוש לעובדים בעוד שנתיים או שלוש. 5. אולי יש שילוב של שתי התעודות, אך בעיקרון האחד עוסק בבנייה ובפיקוח על בנייה והשני עוסק בכל הנוגע למים וייצור מים.