אני נמצא בדילמה מאוד קשה. אני מתבלט בין המחלקה להנדסת מחשבים בעברית או בן גוריון. איני מצליח לשים את האצבע על היכן כדאי ללמוד. ולפני שאתם מעלים את חיי החברה המעולים בבאר שבע אני רוצה לציין שאני מודע אליהם (מנסיון אישי) השאלה פה היא נטו בפן המקצועי/יוקרתי/תעסוקתי (חוץ מזה אני חולה על העיר ירושלים). אני מצליח למצוא למשל השוואות בתחום מדעי המחשב ושם אני רואה יתרון לעברית. אך נראה כי אין שום מידע על תחום ההנדסה בכל הכתבות מדברים רק על הטכניון. אין לי מושג איך נתפסות מחלקות ההנדסה של העברית אל מול מחלקות ההנדסה של בן גוריון.
ש
שני יונגר
השוואה בין אוניברסיטאות
שלום רפאל,
מנהלי הפורום אינם יכולים לערוך השוואות בן מוסדות הלימוד. עם זאת, חשוב לי מאוד שתיקח בחשבון כי הדברים הכתובים בכתבות שונות לעיתים קרובות מוזמנים על-ידי מוסדות הלימוד עצמם.
אינני מכירה את הכתבות שקראת, אך קשה מאוד לערוך השוואות בין מוסדות לימוד מבלי להוציא דיבתו של אחד על-פני אחר. יש כאן קושי מאוד גדול מבחינה משפטית. לכן המידע בנוגע לתחומים הללו לא יוצא החוצה בצורה מסודרת.
אינני יודעת אם דברת עם סטודנטים משתי האוניברסיטאות או הגעת לימים פתוחים, אך זה מומלץ מאוד. הם לרוב יתנו לך את חוות דעתם מנקודת המבט של סטודנט באותה אוניברסיטה. ואתה חשוב שתדע לדלות את העיקר מהדברים.
מקווה שתמצא את מוסד הלימודים שתרגיש שאתה מקבל ממנו את התואר הטוב ביותר.