שלום שמי רם ויש לי תואר ראשון בביוטכנולוגיה אני שוקל לימודי תואר שני וחושב על הנדסה ביורפואית האם העודה שיש לי תואר ראשון בביוטכ' תפגע בסיכויי ההעסקה שלי בתום התואר השני?
מתשובות לשאלות קודמות נראה שאת אומרת שעיקר העבודה בייצור ופיתוח תרופות? האם אין תחומים אחרים הקשורים יותר למיכשור רפואי?
תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ביו רפואית
שלום רם,
הסיבה בגללה כתבתי את הדברים היא כי התחום פחות מפותח בארץ. יש חברות העוסקות בתחום, אך בעיקר יש חברות לייבוא ולשיווק מכשור רפואי בארץ. לכן, עיקר התעסוקה בתחום היא בתועמלנות.
זה המצב בשוק הישראלי, אך אתה יכול כמובן למצוא עבודה בפיתוח מכשור רפואי. הנדסה ביורפואית, היא רעיון טוב בכל מקרה.
בברכה, שני
א
איגור
אפקה או ספיר?
אני נרשמתי להנדסה רפואית באפקה (מתחיל עכשיוו מכינה) אבל חושב על אוניברסיטה. תנאי קבלה שלי לא מספיקים להתקבל ישירות לבג אבל שמעתי על התכנית של ספיר: שנה ראשונה חינם ואז אם הציונים שלי מעל 80 אני מתקבל לבג. השאלה אם כדאי לעשות את זה. האם אתם יודעים את % ההצלחה בתכנית הזו? או לעזוב וללמוד באפקה תואר 1 ומקסימום תואר 2 ללמוד באוניברסיטה. ועוד שאלה... מה עדיף- לסיים תואר במכללה עם ציון טוב או לסיים איכשהו באוניברסיטה? תודה מראש
ש
שני יונגר
הנדסה שנה א'
שלום איגור,
לגבי ההשוואה בין מוסדות הלימוד אינני יכולה לענות. אך אענה על שאלתך השנייה.
בתוכנית הלימודים להנדסה שנא א' בספיר אחוז המסיימים ועוברים לאוניברסיטה נמוך. אך עם זאת, יש לכך סיבה מאוד הגיונית. המכללה והאוניברסיטה בתוכנית הזו פותחות את שעריהן ונותנות הזדמנות שווה לכל המעוניין ללמוד הנדסה באוניברסיטה ואינו עומד בתנאי הקבלה ההתחלתיים מבחינת ממוצע תעודת בגרות ופסיכומטרי.
התוצאה היא שסטודנטים רבים שאינם ברמה המתאימה ללימודי הנדסה מגיעים למסלול הזה ואינם עומדים באתגר אותו הוא מציע.
מי שבוחר במסלול הזה, חייב להבין כי רמת הלימודים גבוהה בדיוק כמו באוניברסיטה וללא הנחות. השגת ממוצע 80 בשנה הראשונה הוא מאוד לא פשוט וסטודנטים רבים מתקשים לעמוד ברף הזה ולכן נושרים או מנסים את מזלם פעם נוספת.
עם השקעה מתאימה ונטייה מתאימה לתחום (חשיבה ריאלית והנדסית) אפשר בהחלט להצליח ולהגיע ללימודים באוניברסיטה כסטודנט מן המניין.