היי רציתי לשאול לגבי ההבדל בין שני התארים האם יש הבדל בין שני התארים? האם יש הבדל באפשרויות תעסוקה? האם ניתן לעבוד באותן סוגי עבודות? או שעבודות לאחר תואר של הנדסת בניין מסמיך לעבודות שלא ניתן לגשת אליהם עם תואר בהנדסה מכנית?
אני מעוניינת להמשיך לגור במרכז אך באוניברסיטת תל אביב לא קיים תואר בהנדסת בניין אלא רק הנדסה מכנית עם התמחות בבניין
היית ממליצה לי ללכת לבניין אף על פי שזה אומר להעתיק את מגוריי?
תודה רבה
ש
שני יונגר
הנדסת בניין או מכונות
שלום לי,
לא ידוע לי על מסלול בהנדסת מכונות עם התמחות בבניין. אולי ניסוח השאלה שלך מטעה אותי?
בכל מקרה בהנדסת בניין עוסקים בתכנון מבנים, תשתיות גשרים וכו' בהנדסת מכונות עוסקים בתחומים שונים של עולם המכונות, מכטרוניקה, סטטיקה, מעבר חום ועוד ועוד רבים.
כמובן שיש הבדלים בתעסוקה בין שני התחומים האחד עוסק בתעשייה הבנייה והתשתיות על כל גווניה והשני עוסק בתחום המכונות, הייצור וכו'. אלו שני תחומים שונים בתכלית.
לגבי הנדסה מכנית בתל אביב- ההתמחויות במסלול הזה הן בתחומים הבאים: ננוטכנולוגיה, איכות הסביבה, ביו הנדסה, רובוטיקה ואנרגיות חלופיות. אין מסלול העוסק בבניין. לכן, אם אחד מהתחומים הללו מעניין אותך אז בחרי במסלול הזה. כמובן שיש עבודה תחומים הללו לאחר סיום התואר.
לגבי שינוי מקום מגורים לשם לימודים אקדמיים, רבים עושים זאת, כי אף מוסד לימודים אינו מספק את כלל התחומים האפשריים ללימודים. לכן, אם את מעוניינת ללמוד הנדסת בניין והלימודים מצריכים מעבר דירה, אז עשי החלטות בהתאם.
הנדסת בניין או הנדסה אזרחית קיימת במוסדות הלימוד הבאים: בן גוריון, אריאל, ספיר, הטכניון, SCE ועוד.