איפה מומלץ ללמוד תואר שני בהנדסת מערכות - טכניון או אפקה?
איפה מומלץ ללמוד תואר שני בהנדסת מערכות - טכניון או אפקה?
אסף
4 תגובות
שלום רב , אני מעוניין בהמלצות על תואר שני בהנדסת מערכות או ביחידה ללימודי המשך של הטכניון בתל אביב או במכללת אפקה . אשמח להמלצות , הערות או הארות מאנשים שעברו את התואר הנ"ל . תודה רבה .
א
אריאל
תואר שני בהנדסת מערכות - מכללת אפקה
שלום אסף,
היבט לוגיסטי שיש להביא בחשבון הוא השיקול הכלכלי. בעוד שבמכללת אפקה תשלום שכ"ל מתבסס על שכ"ל סטנדרטי מוכר, בבדיקה שערכתי טרם קבלת החלטתי היכן ללמוד התברר ששכ"ל הלימוד בשלוחת הטכניון בת"א אינו כולל רק את השכר הבסיסי אלא מגלם בתוכו מרכיבים רבים אחרים דבר שמייקר שכ"ל באופן ניכר.
באופן אישי, התוכנית הדו-שבועית (מפגש אחה"צ + יום שישי) הקיימת במכללת אפקה מומלצת מאוד. איפשרה לי לשלב מסלול הלימוד הנ"ל ועבודתי כמהנדס מערכת בחברת היי-טק במקביל ולשדרג אותי משמעותית מבחינת הכלים והיכולות שרכשתי.
בהצלחה.
מ
משה
M.Sc הנדסת מערכות באפקה
שלום אסף,
אני מצטרף לדעתו של אריאל - כשהשוותי בעבר בין תכניות הלימוד של אפקה והטכניון, הן ממעבר על הסילבוס והן משיחות שניהלתי עם סטודנטים מ 2 המוסדות, היה יתרון ברור לתכנים המועברים במסלול של אפקה. כמו כן, סגל המרצים רובו מהתעשייה והדבר ניכר בכלים הפרקטיים ובעדכניות החומר.
בכל מקרה, בהצלחה!
משה.
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום אסף,
ברצוני רק להוסיף לדבריהם של משה ואריאל, כי מאוד מומלץ להגיע לפגישות ייעוץ במידת האפשר. כדאי כפי שעשו גם לעבור על התכנים האקדמיים כחלק מהבחירה, וכמובן במידה וזה רלוונטי לך להתייחס גם לעלות הלימודים, הכוללת גם את ביטול הזמן שלך בנסיעות ועלות הנסיעות למוסד הלימודים ובחזרה.
בהצלחה,
שני
א
אסף
טכניון או אפקה ? עוד שאלה
ראשית כל תודה לשני , משה ואריאל על תשובתם המהירה והמפורטת . הבעיה העיקרית שלי היא איכות התואר . בתור בוגר מכללה בהנדסת אלקטרוניקה בהצטיינות יתרה היה לי מאוד קשה!!!!! למצוא עבודה בתחום ולכן אני מהסס בבחירה במכללה גם בתואר השני . אני יכול להסכים שלפחות מבחינת המכללה שבה למדתי איכות ההוראה לא נופלת מאוניברסיטה כזו או אחרת , מה גם שרוב רובם של המרצים לימדו באוניברסיטה או בטכניון , אבל בשורה התחתונה זה לא מעניין את המעסיקים. מבחינת סילבוס, יש חפיפה כמעט מוחלטת בין שני המסלולים. ונכון להיום מחיר התואר בשני המוסדות עומד על בקירוב 30,000. כך שגם כאן אין הבדל משמעותי. נכון להיום אני מהנדס מערכות בחברה ביו רפואית. אשמח לדעת על פי הנתונים שלי אם בחירה במכללת אפקה באמת יכולה לקדם אותי או להחזיר אותי למצב שמעסיקים מרימים גבה במקרה הטוב או לא חוזרים כלל במקרה הרע . תודה רבה .