אהלן, רציתי לשאול לדעתכם: אני משתחרר לאחר שירות ארוך מאוד (בן 28) וכבר שנים מעוניין ללמוד הנדסה אזרחית (בניין).
לאחר בדיקת סיכויי הקבלה עם שקלול הציונים שלי מלפני 10 שנים (כולל פסיכומטרי שעשיתי בזמנו), יוצא שהסכם הנדסה שלי לא מספיק להתקבל ללימודי הנדסה (בדקתי בבן גוריון). אין לי ספק שאלמד רק באוניברסיטה.
עכשיו נדרש ממני להרשם למכינה למשך שנה, שם אשפר את הציונים במתמטיקה ובפיזיקה (מקצוע שלא עשיתי בבגרות), בתקווה שהציונים יספיקו לי להירשם בשנה הבאה, ואז להרשם ל-4 שנים הבאות של התואר.
או.... אופציה נוספת שעלתה במוחי היא אולי ללמוד הנדסאי קרוב לבית (יבנה - סמי שמעון אשדוד למשל), להשקיע מאוד, לסיים את הלימודים תוך שנתיים, ואז להשלים לתואר ראשון בבן גוריון (בערך 3 שנים) - כלומר גם כן סה"כ 5 שנים.
א- מה הקאטצ' שלא חשבתי עליו? ב- האם בלימודי הנדסאי מגבירים את המקצועות הנ"ל? האם נדרש גם אליהם במכינה? ג- האם ברישום להשלמה לתואר מסתכלים על אותם נתוני בגרות? כי אם כן, לא עשיתי כלום בכך שלמדתי להנדסאי....
אשמח לתשובתם בנושא. המון תודה! שחר
נ
נתן
לימודי הנדסה אזרחית באוניברסיטה
שלום שחר, אני יכול לענות מניסיוני האישי. כאשר החלטתי ללמוד הנדסה הייתי בדיוק איפה שאתה נמצא עכשיו . שאפתי ללמוד בטכניון ולסיים עם תעודה איכותית ויתרון משמעותי על בוגרי המכללות למיניהם, אך לצערי לא עמדתי בתנאי הקבלה ולכן התלבטתי על האפשרות לבצע מכינה טכניונית או לעשות תואר הנדסאי ומשם להתברג לאוניברסיטה. אני אסכם כבר עכשיו ואומר שתואר הנדסאי היום לא נחשב הן מבחינת השלמה למהנדס בעתיד בשל ההשלמות הרבות שמסתכמות בשלוש וחצי שנים במקרה הטוב במקום ארבע במסלול הרגיל להנדסה והן מבחינה תעסוקתית שכן היום יש אינפלציה של תארי מהנדס בשוק ובוגרי המכללות עובדים כהנדסאים בפועל. ולמה למעסיק לקחת הנדסאי בוגר במקום מהנדס בוגר? אני אישית ממליץ לך להתחיל מכינה ייעודית באוניברסיטה שגם תכין אותך בצורה מיטבית לתואר וגם תגדיל בצורה משמעותית את הסיכוי שלך להתקבל. השקעה של שנה אחת במכינה באוניברסיטה שווה המתנה של שנתיים בממוצע במציאת עבודה בסיום התואר אם תחליט על מכללה. רק לשם ההגינות אני אומר שאני מכיר אישית בוגרי מכללות שיודעים הרבה יותר טוב ממני תהליכים בהנדסה, כלומר אני מנסה לומר שתואר במכללה לאו דווקא אומר תואר לא איכותי מבחינת תכנים לימודיים אלא רק בהסתכלות בעיני המעסיקים. בהצלחה.
ש
שחר
תודה! המשך לאחר עוד בירורים
תודה רבה על תשובתך נתן.
כבר ציינתי שאני מתכוון ללמוד באוניברסיטה ויהי מה. ועכשיו לדילמות: 1)באוניברסיטה בן גוריון - אני חייב להשלים בגרות מתמטיקה מ-4 ל-5 יח"ל, ולעשות גם פיזיקה 5 יח"ל - שניהם לסיים בציון מעל 85. 2)בטכניון - מומלץ(!) שאלמד פיזיקה לפני (וכך אעשה) - אבל מספיק 4 יח"ל ומעלה, בציון של 70 כמדומני. את המתמטיקה אני לא צריך לשפר כי הציון 90 ב-4 יח"ל.
לשתי האוניברסיטאות אני אאלץ לעשות במהלך השנה הקרובה פסיכומטרי, בציון של מעל 690.
אני ביבנה כך שהטכניון די רחוק לי לעומת בן גוריון, וכך או כך אני אחזור כל יום הביתה (נשוי+ כך שאני די מחויב). מבירורים בבן גוריון עם אנשים שלומדים, המכינה לא מוסיפה סיכויי קבלה, היא מאוד עמוסה בחומר, אבל אפשר למשקיעים לקבל ציון טוב מעל 80-85... בכל אופן, פסיכומטרי אין סיכוי לעשות במקביל ולקבל ציון מיטבי (למרות שתכל'ס רק הכמותי באמת חשוב אצלם).
אשמח לשמוע דעתכם: טכניון - סיכוי קבלה יותר טוב, תואר שנחשב איכותי אבל מרחק רב, או בן גוריון - הרבה למידה בשנה הקרובה עם סיכוי שיימשך אפילו שנתיים, אך קרוב יותר וריאלי ליציאות כל יום.
ברור שזה סובייקטיבי, אך אשמח לשמוע. שוב תודה!
י
יריב
שחר
בסמי שמעון לומדים לתואר ראשון בהנדסה ולא הנדסאי. לך ישר על הנדסה ולא הנדסאי. אין שום קיצורי דרך, שלא ימכרו לך לוקשים, גם הנדסאי משלים להנדסה 4 שנים ובסה"כ מקבל פטורים. בהצלחה
י
יוסי
תשובה : לימודי הנדסה אזרחית באוניברסיטה
שלום שחר , ראשית כל אגיד שההחלטה ללמוד באוניברסיטה בעניי תעזור לך הרבה בסיום התואר . בנוגע לשאלותיך : א - תואר הנדסאי לטעמי לא רלוונטי אם החלטת ללכת על הנדסה , סתם בזבוז של זמן שלא יתרום לך הרבה .
ב - תלוי בנתונים שלך . לרוב יש מכינת הכנה ללימודים לצורך יישור קו , במקרים חריגים ניתן לקבל פטור על סמך נתונים גבוהים בבגרות במקצועות הרלוונטיים.
ג- במידה וממוצע התואר בלימודי ההנדסאי יהיה גבוה לפחות 85 או 90 . בחלק מהמוסדות זה מתקבל במקום פסיכומטרי ו\או בגרות . בהצלחה .
ש
שני יונגר
איך להתקבל ללימודי הנדסה?
שלום שחר,
להלן תשובותי בהתאם לסדר שאלותיך:
א. אין קאטצ' אלא שיש לעמוד בכל מקרה בתנאי הקבלה הראשוניים לתואר בהנדסה, לכומר לעמוד ברף הפסיכומטרי הדרוש לקבלה לתואר, כאשר את תעודת הבגרות מחליפה תעודת ההנדסאי. במידה ותבחר במסלול השלמה למהנדסים באחת המכללות המיועדות לכך תמנע מעניין הפסיכומטרי. ב. בלימודי ההנדסאי לומדים באופן הדרגתי החל מרמה נמוכה עד לאמה הדרושה לתעודת הנדסאי באותו התחום, גם את הפיזיקה גם את המתמטיקה וגם את האנגלית. ג. לגבי לימודי ההשלמה, אתה נדרש בעיקר לנתוני הפסיכומטרי, הדרושים לתואר הראשון. אני רוצה להציע לך נקודה נוספת למחשבה, בבן גוריו ובעוד מוסדות לימודי קיימת גם קבלה אוטומטית ללימודי הנדסאות למי שהצליח בצורה יתרה בחלק הכמותי בפסיכומטרי. כלומר זה נותן אינדיקציה לגבי הכישרון שלך בתחום הריאלי. שווה שתשקיע מאוד בבחינת הפסיכומטרי שתעשה ובמיוחד בחלק הכמותי, שכן הוא המדד העיקר לקבלה ללימודי הנדסה.
נקודת נוספת, כל בגרות ריאלית שבהן נכללות: כימיה, ביולוגיה, פיזיקה, מתמטיקה, מחשבים, נותנות לך נקודות נוספות בסכם הכולל לתנאי הבקלה ללימודים. על כך מבוססת לידיעתך גם המכינה הקדם אקדמית.
אפשרות אחרונה, שאולי תתאים לך, אולי כדאי שתתחיל בשנה א' להנדסה בספיר. הם מציעים את האפשרות לכלל המעוניינים בלימודי הנדסאות להתחיל גם ללא תנאי הסף הראשוניים של האוניברסיטה בתנאי שתעמוד בממוצע ציונים של 80 לפחות בסוף השנה. כך גם לא תלמד במשך 5 שנים לתואר בהנדסה וגם תתקבל לאוניברסיטה (לא חובה ללמוד בבן גוריון בסוף השנה).
לימודי הנדסה אזרחית - תשובה
שלום שחר , נראה כי לא לקחת בחשבון את אוניברסיטת תל אביב . הם מקיימים מכינות להשלמה ושיפור הבגרות לפי תחומי עניין רלוונטיים . להנדסה , מדעים , הומני וכדומה . כמו כן נראה לי שיש להם מכינות בשעות הערב , כך שזה יכול להיות רלוונטי עבורך , כך תוכל לעבוד ובמקביל לסיים את המכינה . עוד נקודה חשובה היא שתעודת המכינה שלהם נחשבת בכל מוסד אקדמי והם מקיימים קורס פסיכומטרי בסיום המכינה . שווה לבדוק . בהצלחה .