שלום רב , אני מתעניין בלימודי תואר שני בהנדסה ולצערי הרב האוניברסיטאות מעלות קשיים רבים בקבלה למסלולי הלימוד השונים . ברצוני לשאול האם לימודי תואר שני בהנדסה במכללה , כגון מכללת אפקה או המכון הטכנולוגי חולון יצליחו למנף אותי למשרות רלוונטיות או שבעיני המעסיקים מכללה זו מכללה גם בתואר השני ? בתור בוגר תואר ראשון בהנדסה בהצטיינות היה לי מאוד קשה למצוא עבודה בתחום ואני חושש שאני עומד להתאכזב מחדש . אציין כי מבחינת איכות התואר והיכולות שלי כבוגר מכללה אני לא מרגיש הבדל כזה משמעותי למול בוגרי האוניברסיטאות בפן האקדמי אלה רק העובדה המצערת שאותם מעדיפים בעניים סגורות . אודה לתגובות והצעות .
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני בהנדסה
שלום יניב,
לצערי כמנהלת פורום אינני יכולה לענות על שאלות המשוות בין מוסדות לימוד. אני אכן מכירה את הבעיה של בוגרי מכללות במציאת עבודה לאחר תואר ראשון בהנדסה לעומת בוגרי האוניברסיטאות. זו אחת הסיבות בגללן אנו ממליצים לעשות מאמץ ולמצוא עבודה שתהווה ניסיון תעסוקתי מקביל ללימודים.
לגבי התואר, ראשית אתה יכול לפנות למכללה ולבקש לפגוש סטודנטים שלומדים במסלול בו אתה מתעניין. הם ידעו בווד לומר לך מדוע בחרו ללמוד אותו ולמה דווקא באותה המכללה.
חשוב לי שתחשוב מה המטרה לתואר השני. הרי בדרך כלל כבר יש ניסיון תעסוקתי כאשר בוחרים ללמוד לתואר שני והמטרה שלו היא להתמקצע בתחום ספציפי כאשר כבר עובדים.
לתואר השני יש הרבה פחות ערך מוסף לבוגר, מאשר בתואר ראשון וכדאי מאוד לבחור בלימודים בהתאם לתועלת הצפויה.