שלום לכם. ראשית, נעים מאוד, שמי מארק, גר בצפון הארץ (צפת, למי שמתעקש) וכיום בן 27. כתלמיד תיכון לא בדיוק למדתי (יותר מדויק יהיה לומר, ממש לא למדתי) ולכן ממוצע הבגרויות שלי הוא איפשהוא באיזור ה+-65 (3 יחידות מתמטיקה, 0 פיסיקה, 5 אנגלית). לאחר שהשתחררתי מהצבא, לפני כ5 שנים, עשיתי פסיכומטרי וקיבלתי ציון 672, אשר מתחלק כך: כמותי- 118 אנגלית- 131 מילולי- 134 כיום עובד בתור מאבטח, לומד הנדסת איכות לתעודה, ואף לקחתי כמה קורסים באוניברסיטה הפתוחה. לאחר לא מעט הרהורים, הבנתי שמה שאני באמת רוצה ללמוד זה הנדסת מכונות. נכון לרגע כתיבת הודעה זאת אני מעוניין ללמוד באורט בראודה בכרמיאל ורציתי לשאול, בהנחה ואנחנו מוציאים את הטכניון מהרשימה, האם לדעתכם אורט בראודה היא בחירה טובה, או שמא ישנה אלטרנטיבה ללימודי הנדסת מכונות באיזור הצפון אשר אתם מציעים לי לבחון? ישנה עוד סוגיה בקשר ללימודיי, אשר אני תוהה לגביה זמן רב ומקווה שתעזרו לי לפתור. כפי שכבר ציינתי, אני בן 27 ועל אף הפסיכומטרי הסביר שלי, ציוני הבגרות העלובים שלי לא יאפשרו להתקבל ללימודי הנדסה ללא מכינה קדם אקדמית. את המכינה לא אוכל להתחיל השנה (אוקטובר 2013), מה שאומר שאתחיל את לימודי המכינה באוקטובר 2014 (גיל 28) ואסיים אותה (ובתקווה אתחיל את לימודי התואר) רק בגיל 29. עכשיו השאלה הבנאלית שלי היא כזאת: האם זה לא מאוחר מדי? מצד אחד, אני מבין שברמת העקרון אף פעם לא מאוחר מדי, אני עצמי מכיר אנשים אשר החליפו מקצוע בגיל 40. אך מצד שני, את התואר אני אקבל (בתקווה) בגיל 33 כאשר אין לי שום ניסיון. למה למעסיק להעדיף אותי לעבודה על פני מישהוא צעיר יותר? או על פני מישהוא עם ניסיון רב יותר? ושאלה אחרונה אך חשובה לא פחות, מהו השכר של מהנדס מכונות מתחיל ללא ניסיון? ומהו השכר לאחר מספר שנות ניסיון? תודה רבה מראש לעוזרים ושנה טובה לכולם.
י
יצחק
בראודה
מארק שלום, 1.מכללת אורט בראודה היא מכללה ותיקה ומצויינת (ממליץ לגשת למקום ולהתרשם). 2.הגיל רלוונטי לחלק זעום של חברות ספציפיות העוסקות במחקר או פיתוח. 3.ציון פסיכומטרי כללי מעולה, כמותי יחסית נמוך (המכינה הכרחית לשיפור יכולתך המתמטית/ פיזיקלית. 4.במכללת אורט בראודה מבצעים בשנה האחרונה ללימודים התנסות בתעשייה כסטאז' ובכך זה מאפשר לך לצאת לשוק כמהנדס בעל ניסיון.
ש
שני יונגר
תואר ראשון בהנדסת מכונות
שלום מארק,
הנדסת מכונות היא לא הנדסה שנורא להתחיל ללמוד אותה בגיל מאוחר יחסית. הנדסה זו שאינה פונה בהכרח להיי טק מאפשרת מציאת עבודות יותר סולידיות ושם יש מקום גם למי שעבר את גיל 30. להתחיל קריירה בגיל 33 זה לא נורא. במיוחד כשיש לך את האפשרות לעבוד בתחום במקביל ללימודים (גם כסטודנט זוטר ביותר). אני בהחלט מסכימה לאור זאת, כי אין תחליף לניסיון.
כמנהלת פורום אינני יכולה לערוך עבורך השוואות בין מוסדות הלימוד, לכן אני ממליצה שתפנה ותתרשם מההבדלים ביניהם. במיוחד לאור העובדה שהפסיכומטרי שלך דיי טוב, לכן יכול להיות הרבה יותר טוב ושתהיה חייב לעשות מכינה עם הנתונים שלך.
יש מוסדות לימוד שמקבלים באופן אוטומטי על סמך הציון הכמותי בפסיכומטרי, אם יש את הנתונים בתעודת הבגרות של מתמטיקה ופיזיקה. שווה שתשקול לעשות את הבחינה שוב, גם יש לך הרבה זמן לכך עד שיתחילו המכינות בינואר פברואר 2014. השר למהנדס מכונות מתחיל נע ב 7-12 תלוי איפה עובדים. השכר לוותיקים ולמוכשרים ביותר יכול להכפיל את עצמו תוך 3-5 שנים מיום תחילת העבודה.