אני מבולבל מאוד מה אני רוצה ללמוד. אני באופן כללי אוהב אלקטרוניקה וגאדטים ולבנות ולפרק דברים שקשורים לחשמל הן במכשירים גדולים והן בקטנים וכדומה וכדומה.. לכן אני מתאר לעצמי שהתחום שאני מחפש הוא אלקטרוניקה וחשמל. רציתי קודם כל המלצה ופירוט יותר מעמיק בין התחומים הללו. ועוד רציתי לדעת (אם אפשר במדוייק, כי הסתבכתי באתר עם כל השילובים של חשמל-אלקטרוניקה-מחשבים) מה ניתן ללמוד בטכניון, באריאל, בתל אביב, והאם קיים תחום כזה בבר אילן. תודה רבה מראש!.
ש
שני יונגר
מה ההבדל בין הנדסת חשמל לאלקטרוניקה
שלום דורון,
אתחיל מהסוף להתחלה. בטכניון יש תואר ראשון בחשמל בלבד ולא חשמל ואלקטרוניקה. בתל אביב ובאריאל קיים התואר בחשמל ואלקטרוניקה. בבר אילן ההתמחויות הן שונות מאוד בהנדסת חשמל לעומת האחרים.
ההבדל בין הנדסת חשמל לאלקטרוניקה היא למעשה בגודל הפרויקטים ובכך שאלקטרוניקה יותר קרובה לעולם ההייטק ואילו חשמל למעשה עוסק במערכות חשמל למיניהן או במערכות מתח גבוה וזרם חזק. באלקטרוניקה מדובר בפיתוח רכיבים אלקטרוניים כאלה ואחרים עבור מחשבים או מוצרים חשמליים אחרים.
צירפתי לך לנוחיותך הסבר מפורט על ההבדלים בין שני התחומים בקישור למטה.
הנדסת חשמל בטכניון
בדף "לימודי הנדסת חשמל לתואר ראשון בטכניון" אצלכם באתר - באמת רשום שיש שם רק לימודי הנדסת חשמל, אבל שורה אח"כ רשום "ארבעת התחומים... הנכללים בו הם אלקטרוניקה..." מה ההבדל בין הטכניון ששם אלקטרוניקה הוא תת נושא, לבין האחרים שהוא נושא ראשי?