היי חברים, אני מתחיל בעוד שבועיים לימודים בטכניון בפקולטה להנדסה אזרחית - במסלול הנדסת בניין. בזמן האחרון התחלתי לחשוב על אולי לשנות להנדסת חשמל. אני יודע שזה לא קשור בעליל אבל זה תחום שגם נראה לי מושך. בכל מקרה אחד הדברים שמאוד השפיעו עלי הוא עניין השכר. לפי כתבות שקראתי ראיתי שהשכר של מהנדס בניין הוא לא כזה גבוה יחסית להנדסות אחרות, ורציתי לשאול אם זה באמת נכון? אם מישהו יודע להסביר גם למה, זה יהיה מעולה... בנוסף, גם רציתי לשאול אם יש הבדל גדול בין השכר של קונסטרקטור למנהל בנייה? וכמובן, אם יש פה מישהו שסיים לאחרונה לימודים בהנדסת בניין והתחיל לעבוד ובינתיים מרוצה אז אשמח לשמוע על ההתנסות שלו. תודה מראש!
מ
מנהל הפורום
למה השכר נמוך?
הי ניר,
אני גם קראתי לאחרונה על הנושא הזה. לפי מיטב הבנתי, הסיבה לשכר הנמוך יחסית למהנדסי בניין, היא שרוב הביקוש בענף הבינוי הוא להנדסאים דווקא. משום מה, ואת הסיבה לכך אני עדיין לא מבינה, המעמד של המהנדסים בענף זה ירד בשנים האחרונות, ורבים מסתפקים בהכשרה שיש להנדסאי בניין, ולא רואים צורך לשלם שכר גבוה יותר לאקדמאים. אולי זה קשור לתהליכי חקיקה ולפוליטיקה (בכל זאת, מדובר בשוק הנדל"ן, ואנחנו כבר מכירים כמה בעיות יש בשוק הזה.) לגבי הנדסת חשמל, אני שומעת רק דברים טובים. אפילו יותר טובים מהנדסת מחשבים או תוכנה. משמועה: מהנדסי חשמל משתלבים כמעט בכל תחום הנדסי במשק.