אני מעוניין מאוד לעסוק בעתיד בתחום ההנדסה האזרחית ובאמת רואה בתחום כקריירה לחיים.
אספר קצת על עצמי - אני בן 24, מאזור המרכז וכרגע עובד במכירות -
ההתלבטות העיקרית שלי היא האם להמתין לאוקטובר שנה הבאה וללמוד בטכניון או להתחיל ללמוד מפברואר הקרוב באוניברסיטת אריאל ולהרוויח בכך שנת לימודים?
אני יכול להתקבל לאריאל נכון לעכשיו אבל כדי להתקבל לטכניון אני רק צריך לשפר את הממוצע של המתמטיקה שלי ב 10 נקודות ואני ברף - אספיק לשפר עד שנה הבאה.
השיקולים הנוספים הם שלימודים באריאל הם קרובים יותר לבית וכך אוכל לגור אצל ההורים ולהוריד מעלי את הלחץ הכלכלי בזמן הלימודים.
אני מבקש שאם אפשר תבהירו לי פה האם לימודים ותואר של הטכניון - שידוע לי בהחלט כמה הוא יוקרתי - באמת יכולים להועיל לי בשוק העבודה משמעותית על פני הלימודים באריאל או שהשנת עבודה והניסיון שאני יכול להרוויח יאזנו את המצב בעוד 5 שנים מעכשיו?
כמו כן האם המקום לימודים רלוונטי רק למציאת העבודה הראשונה ולאחר מכן אין הבדל?
אשמח להתייחסותכם ועצותיכם.
ש
שני יונגר
איפה ללמוד הנדסת בניין
שלום גיא,
מכיוון שאתה למעשה מבקש שנשווה בין מוסדות לימוד, כמנהלי פורום אנו מנועים מלענות על שאלות משוות.
אך אומר לך את הדברים הבאים, אם אתה מאמין שהתואר במוסד לימודים אחד הוא טוב יותר מהתואר שמציע מוסד לימודים אחר, אז בחר בתואר הטוב יותר. בסופו של דבר איכות התואר משפיעה על האפשרות למצוא עבודה טובה בהמשך הדרך.
לגבי המיקום הגיאוגרפי של הלימודים, הוא מאוד חשוב בעיני כי לגור אצל ההורים לפחות בחלק מהתואר בהחלט מסייע כלכלית לאורך התואר. אך עניין זה כמו אחרים הוא לשיקולך ולבחירתך בהתאם לסדר העדיפויות שלך.