היי, אני בן 22 חייל, משתחחר בעוד כשנה, אני הנדסאי אלקטרוניקה. אז ככה: אני רוצה ללמוד לימודי הנדסה. ויש לי מספר התלבטויות הראשונה בין מכללה לאוניברסיטה, כדי להתקבל עליי לעשות פסיכומטרי ולהשלים בגרויות שייקח לי זמן יקר שבו אוכל להתחיל ללמוד , וגם אין כוח לעשות פסיכומטרי (אז .. מה כדאי ? ) ובנוסף.. הבנתי כי המצב בתוכנה בשוק טוב בהרבה מחשמל\אלקטרוניקה. שוב מציין כי אני הנדסאי אלק' בעל ניסיון ממש מועט, האם כדאי לעשות מעבר לתוכנה? תודה לעונים!
ש
שני יונגר
האם להשלים לתואר בהנדסה או לא?
שלום בן,
אחת הבעיות עם החלטה לגבי לימודי היום, היא חוסר היכולת לנבא את העתיד. לכן גם אם המצב בשוק היום טוב יותר עבור מהנדסי תוכנה, אף אחד לא מבטיח לנו שהמצב יהיה דומה בעוד 5 שנים מהיום. במבט אחורה על העשור האחרון, רק דבר אחד אני יכולה לומר לך בוודאות, והוא שאין וודאות.
אני מציעה שתסיים את הלימודים, למרות הניסיון הקצר שלך כהנדסאי אלקטרוניקה, נסה למצוא עבודה בתחום כהנדסאי. להנדסאים כיום יש תפקידים רבים יותר אפשריים בשוק העבודה וכן לפעמים שכר טוב מזה של אקדמאים עם תואר ראשון.
לדעתי את ההחלטה הטובה ביותר תוכל לקבל דרך הניסיון בעבודה. ומי יודע אולי יהיה כדאי לך להשלים לתואר ראשון אקדמי בתחום שלך, במכללה כדי להתקדם בתוך החברה שבה תעבוד.
אני בהחלט ממליצה שלא תרוץ לתואר ראשון אקדמי לפני שאתה מנסה להתחיל את דרכך בשוק העבודה כהנדסאי. זהו אחד התארים שאנו הכי ממליצים עליהם בתקופה האחרונה לבאי הפורום, כי בתחומים רבים יש מחסור. ומחסור בעבודה משמעו משכורות גבוהות יותר ותנאי טובים יותר. שקול זאת .
נראה לי שאתה צריך קצת להתעורר על עצמך
אחי, אתה מדבר על הרצון שלך להיכנס ללימודי הנדסה, שכל אחד מהמסלולים בתחום נחשב לתובעני ולחוץ, ואתה כבר מתלונן שאין לך כוח לעשות משהו כמו מבחן פסיכומטרי?! כמו ששני ממליצה, אולי באמת כדאי לך להשתפשף קצת במה שאתה עושה היום, תראה אם זה בכלל מתאים לך. לגבי ההבדלים בין מכללה ואונ', אז אומנם הדרישות באונ' הן יותר גבוהות, אבל אני יכול להגיד לך שאני לומד היום במכללה הנדסת תוכנה, יש לי חברים שלומדים באונ', ובסופו של יום אין ממש נפילה או פערים בידע. אז קח את זה לתשומת לבך. אבל קודם תחליט שאתה סגור על עצמך, ותעשה מה שצריך.