איזה מקצוע כדאי - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או מכונות או רפואית?
איזה מקצוע כדאי - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או מכונות או רפואית?
דנה פרוסט
2 תגובות
למדתי במכללת אורט הנדסאי אדריכלות. אני בדיוק בשלב של פרויקט הגמר. התקשרו אליי מאורט הרמלין והציעו לי ללמוד אצלם הנדסת חשמל ואלקטרוניקה או הנדסה רפואית או הנדסת מכונות. אני רואה שמאדריכלות הסיכוי שלי לפרנסה מספקת הוא לא גבוה במיוחד וחשבתי שאולי זה רעיון טוב ללמוד אחד ממקצועות ההנדסה. השאלה היא האם כדאי? מה כדאי ללמוד? זה יבטיח לי משכורת גבוהה יותר? אם אתחיל ללמוד זה ייקח קרוב ל5 שנים (לימודי ערב), מה שאומר שאסיים בגיל 32 את התואר, האם זה יקשה עליי למצוא עבודה? האם אחד הקריטריונים למציאת עבודה טובה הוא איפה למדתי את התואר? ואם כן, האם הסיכוי שלי פחות טוב? אשמח לתשובות. תודה רבה.
ש
שני יונגר
ללכת לעבוד ולא ללמוד
שלום דנה,
ראשית לא ברור לי על סמך איזו אינפורמציה הגעת למסקנה שלא תוכלי להשתכר יפה מתחום האדריכלות, כשאשר רבים מאוד עושים חייל בתחום.
לגבי תחומי ההנדסה האחרים, מה שאת צריכה לקחת בחשבון הוא לא האם ההנדסאות הללו מתאימות לך אלא את גילך. לצערי לאישה בת 30+ ללא ניסיון רלוונטי קשה מאוד למצוא עבודה. האמת בשטח היא שמעסיקים מצפים שתהפכי לאמא או מי יודע אולי כבר תהיי אמא עד אז ובמילים עדינות אומר לך שהאטרקטיביות שלך תהיה נמוכה מאוד לעומת צעירים ורווקים ממך.
מה שאני מציעה לך לעשות הוא לתת הזדמנות לתחום האדריכלות ולנסות ולהתרחב בתוכו לתחומים נוספים כמו עיצוב פנים וכד'.
זו דעתי כמובן ואת מוזמנת שלא לקחת ההמלצות הללו ולעשות את מה שנכון לך.
בברכה, שני
י
יצחק
לימודי הנדסה - איזה והאם כדאי?
דנה שלום, מניסיון, לימודי הנדסה בתחום מסוים מתאימים רק למי שמתעניין מאוד באותו תחום, ולא כתלות בשכר הסופי. אם אחד ממקצועות ההנדסה מאוד מושכים אותך ותמיד התעניינת בתחום זה, אזי אין לזה גיל...לכי על זה. אם ישנה התלבטות "מה ללמוד", והשכר הוא עיקר הבחירה...אז אני לא ממליץ לך. יש לי ידידה שלמדה איתי הנדסת מכונות (סיימנו בשנה שעברה), היא בת 34 והיא עובדת בתחום.