אני שוקלת ללמוד הנדסת תעשייה וניהול. איזו מכללה נחשבת הכי יוקרתית ללימודים אילו? ( רצוי באזור המרכז ). אני רק לאחרונה חשבתי ללכת על כיוון זה - תוכלו לפרט יותר על המקצוע ולאילו סוג אנשים מתאימים לזה? (אני מאוד אוהבת מתמטיקה, למדתי גם פיסיקה בתיכון 5 יח אך היה לי קשה מאוד- אפשר לדעת על סמך זה עד כמה זה מתאים לי? ). באופן ככלי אני טיפוס ריאלי יותר אל לא סוג של גאון- עד כמה הלימודים קשים באמת? אני מפחדת להיכנס להתחרט כי אני לא אצליח להבין את החומר.
סליחה על החפירה!
ש
שני יונגר
האם כדאי ללמוד תעשייה וניהול?
שלום נוי,
כמנהלת פורום אינני יכולה להמליץ על מכללות באופן כללי. אלא רק יכולה להמליץ לך כיצד לבחור מכללה שתתאים לך ביותר ללימודים. לימודי תעשייה וניהול עוסקים למעשה בייעול של מערכות ותהליכים אם תהליכים ארגוניים ואם תהליכי ייצור ותפעול. יש גם בתחום של התעשייה וניהול תחומים כגדון מערכות מידע והנדסת אנוש. הלימודים הללו שונים מכל ההנדסאות האחרות בכך שהם עוסקים גם באדם עצמו ולא רק בבנייה או תכנון הנדסי טהור כפי שעושים בהנדסאות אחרות. אז אם זה מתאים לך לכי על זה. לגבי האם זה מתאים לך או לא, רק את יכולה לדעת, אבל את יכולה גם ללכת לייעוץ במכון מקצועי ולעבור אבחון להתאמה למקצועות לימוד שיסייע לך לבחור מסלול מתאים. לגבי הקושי בלימודים. אני חושבת שכלל לימודי ההנדסאות הם קשים, אך המתמטיקה היא המתפתח לכל התחומים הנלמדים בה. קחי בחשבון שלכולם יהיה קשה בצורה כזו או אחרת ויש ללמוד חזק והרבה בלימודי תואר ראשון בכלל. מי יודע אולי הפעם הפיזיקה תהיה לך דווקא פחות נוראית. הלימודים בתיכון מושפעים לא רק מקושי הלימודים אלא גם מהשפעות הגיל וכן מהמורה. צירפתי לך מאמר על לימודי הנדסת תעשייה וניהול כדי שתוכלי להתרשם עוד מהתחום, מנושאי הלימוד וכו'. מצורף בקישור למטה.