שלום, סיימתי עכשיו תואר שני בכימיה אנליטית. אני מעוניינת לעשות הסבה להנדסה ביורפואית באוניברסיטת תל אביב. רק שאני לא יודעת איך זה הולך? האם ניתן לעשות תואר שני בהנדסה ביורפואית (אחרי לימודי ההשלמה)? או שאני צריכה ללמוד מההתחלה תואר ראשון בהנדסה ביורפואית? האם יש מסלול באוניברסיטת תל אביב לאנשים עובדים? או שהקורסים עשויים להיות מפוזרים על פני כל השבוע? ואם לא, איפה אני כן יכולה לעשות הסבה להנדסה ביורפואית במוסד "שנחשב" במסלול לאנשים עובדים.
תודה מראש על העזרה
ש
שני יונגר
הסבה להנדסה ביורפואית
שלום איה,
ייתכן מאוד שתוכלי ללמוד ישירות לתואר שני בהנדסה ביורפואית עם ההשלמות הדרושות, אך קחי בחשבון כי מי לומד ישירות לתואר שני ללא תואר ראשון הוא אינו מהנדס רק התואר הראשון מקנה את התואר מהנדס. כך שאם זה חשוב לך אולי כדאי שתנסי לעשות השלמות לתואר ראשון בהנדסה ביורפואית. אם מדובר בתואר שני, לרוב מדובר בלימודים מרוכזים הנוחים לאנשים עובדים, כי יוצאים מתוך נקודת הנחה שבוגרי תואר ראשון אשר לומדים לתואר שני הם אנשים עובדים ולכן לא ניתן לקיים לימודים מפוזרים. יחד עם זאת ייתכן והלימודים יתקיימו במשך יום מלא באמצע השבוע.
מה שאני מציעה לך לעשות הוא לפנות לאוניברסיטה למחלקה עצמה ולברר אם את מועמד מתאימה לתואר השני, לפני שמחליטים אם המסלול מתאים מבחינת שעות לימוד או לא. לאחר מכן החליטי לפי מערכת השעות של התואר אם את יכולה לעמוד בו. זו בעיני הדרך הנכונה יותר.