היי, שמי מתן מהל ואני לומד בספיר שנה ג' ואחרונה את התואר "שיווק טכנולוגי", אני מעוניין לעשות השלמה לתואר מהנדס תעשייה וניהול עם התמקדות במערכות מידע. רציתי לדעת מה האופציות שלי כרגע? האם יש צורך בהשלמה של מקצועות? האם יכירו במקצועות שלמדתי בתואר שיווק טכנולוגי (שחופף למקצוע תעשייה וניהול?) כמה זמן זה יקח? איפה אני יכול לעשות את זה? ואם אין אפשרות לעשות השלמה, האם יש אפשרות ללמוד לתואר שני בתור מהנדס תעשייה וניהול - מערכות מידע למרות שאין לי תואר ראשון כמהנדס? ומה הם תנאי הקבלה בשני המקרים? היכן ממליצים ללמוד?
אשמח לתשובות כי אני ממש אובד עצות
ש
שני יונגר
הסבה לתעשייה וניהול לאחר תואר ראשון בשיווק טכנולוגי
שלום מתן,
אני לא יכולה לומר לך במה יכירו לך ואם יכירו לך בקורסים, הכל עניין של היקף החומר הנלמד על-פי הסילבוסים. את התשובות תוכל לקבל רק ממוסדות הלימוד אליהם תגיש מועמדות. לגבי השלמה של מקצועות, בוודאי שעליך להשלים מקצועות לימוד, הרי לא למדת הרבה מאוד מהקורסים הנדרשים לתואר בהנדסה. מכיוון שאני לא יודעת לומר לך כמה קורסים תתבקש ללמוד שהם "לכאורה" מקבילים לאלו שכבר למדת, אני בוודאי לא יכולה לומר לך כמה זמן תידרש ללמוד. אם תתקבל לתואר שני בתעשייה וניהול, חשוב מאוד שתדע שלא תיחשב מהנדס, כי רק תואר ראשון הוא תואר המחשיב את בוגריו כמהנדסים ולא תואר שני. המלצות למוסדות לימוד לא ניתן לתת במעמד הפורום, הפורום הוא ניטרלי ואינו בעל אינטרס עבור אף מוסד לימודים. תנאי הקבלה הם בדרך כלל ממוצע התואר הראשון בצירוף של הפסיכומטרי, כך שייתכן ותצטרך לחזור על הפסיכומטרי. אבל שוב זה מאוד תלוי היכן תרצה ללמוד.