שלום, אני בן ארגמן ואני בן 17.5, כרגע תלמיד י"ב שנמצא בפרויקט "עתידים" של מסלול עתודה.
ניסיתי לחשב בסכם האם אני מספיק טוב על מנת להתקבל להנדסת תוכנה, אך לא הצלחתי להסיק מסקנות להבדיל ממחשבוני סכם באתרי אוניברסיטאות אחרים. אני תלמיד 4 יח"ל מתמטיקה עם ציון 85 + 5 יח"ל אנגלית עם ציון 95, לא לומד פיזיקה, ולומד במגמת אלקטרוניקה ומחשבים 10 יחידות בסך הכל. הפסיכומטרי שלי עומד על 650. אשמח לדעת האם אני אוכל להתקבל (והאם יש דרישות נמוכות יותר לעתודאים נערים בני 17-18) ? תודה רבה
ש
שני יונגר
לא ציינת לאן תרצה להתקבל
שלום בן,
לא ציינת לאיזה מוסד לימודים אתה מעוניין להתקבל. הציונים שלך לא מאוד גבוהים וגם לצערי לא למדת פיזיקה, אך ללא ציון מוסד הלימודים בו אתה מעוניין ללמוד אינני יכולה לתת לך תשובה יותר טובה מזו. כל מוסד לימודים מחשב את הסכם בצורה שונה לחלוטין על פי מחשבון שונה לחלוטין. לכן זה מאוד חשוב.
אתה מוזמן לחזור ולפרט לאן אתה מנסה להתקבל או מעוניין להתקבל.
קבלה להנדסת תוכנה כחלק מעתודה
אני מעוניין להתקבל לאחת האוניברסיטאות הבכירות (טכניון, תל אביב או כל מקום אחר שמעביר תואר הנדסת תוכנה בצורה טובה). מובן לי שהציונים שלי לא מספיקים, השאלה היא האם לעתודאים יש דרישות נמוכות יותר, והשאלה היותר מתבקשת היא האם אני אוכל לשפר את הנתונים הללו במכינה או במשהו דומה? והציונים עד כדי כך נמוכים? פסיכומטרי 650 ואנגלית 5 יח"ל 95? ברור לי שמתמטיקה 4 יחידות 85 זה נמוך אך זה מה שיכלתי להשיג בזמנו בתיכון.