היי, רציתי לקבל קצת רקע על הנדסת סביבה ועל הנדסת איכות בביו תהליכים. 1.לדעת מה כדאי לי ללמוד בתואר ראשון, הנדסת סביבה או הנדסת איכות בביו תהליכים? 2. איפה ניתן ללמוד כל אחד מהם כתואר ראשון. 3. מה התנאי קבלה בכל אחד מהמקצועות? ומה דורש המקצוע? 4. והכי חשוב - מה הדרישה בשוק לכל אחד מהמקצועות?
ש
שני יונגר
הנדסת סביבה והנדסת איכות בביו תהליכים
שלום,
הנדסת איכות בביו תהליכים- מכשירים במסלול זה מהנדסים לאבטח איכות בתחומים המזון והרפואה באופן ספציפי. הנדסת סביבה- מהנדסי סביבה אחראים על כל הנוגע לאיכות הסביבה בארגונים בהם הם מועסקים (בעיקר תעשייה). 1. אני מניחה שלפחות לפי מה שנכון להיום, הנדסת סביבה היא אחד התחומים החמים ביותר והמבוקשים ביותר. לכן הייתי בוחרת בו, אך קשה לומר אם הביקושים עדיין יהיו גובהים בעוד כ-4 שנים ויותר. 2. הנדסת סביבה ניתן ללמוד בכל האוניברסיטאות מלבד חיפה. לתואר ראשון ניתן ללמוד הנדסת סביבה בטכניון וכן באריאל. הנדסת איכות ביו תהליכים ניתן ללמוד רק בטכניון, עד כמה שידוע לי 3. תנאי הקבלה לכל מסלול הם: סכם 80 לפי הטכניון שמשמעו הוא פסיכומטרי של 700 לפחות וממוצע בגרויות 100. תנאי הקבלה למסלול הנדסת איכות בביו תהליכים הוא סכם של 82 לפחות, כך שהציונים בפסיכומטרי והבגרויות צריך להיות גבוה יותר מזה הנדרש להנדסת סביבה. בהנדסת סביבה העבודה יכולה להיות עבודת שטח או עבודה בתוך מבנה, אך זו לא עבודה מול המחשב. הנדסת איכות בביו תהליכים דורשת עבודת מעבדה וכן עבודת שטח.