אני מתלבט לגבי שני עניינים: א.האם ללמוד מהנדס בניין או הנדסאי. ברור שבכללי שווה יותר מהנדס אך היכולות הריאליות שלי הן לא בשמיים. אני ומתמטיקה לא חברים. וגם לא פיזיקה (4 יחי' מתמטיקה בציון 90...אך זה לא אומר שאני מסתדר עם זה)..וההתלבטות שלי אולי לעזוב את המהנדס וללכת ללמוד הנדסאי,שפחות טוב ופחות נחשב...מה אתם מייעצים? ב.מתלבט היכן ללמוד זאת. ברור שאני מעדיף אוניברסיטה..אך עדיין אולי יש מכללות טובות ונחשבות בשוק שאפשר גם ללמוד אצלם..? אשמח לתשובה. תודה. מיכאל.
ש
שני יונגר
הנדסאי או מהנדס בניין
שלום מיכאל,
ראשית אני חייבת לומר לך שהיום זה ממש לא נכון לומר שלימודי הנדסאים הם פחות טובים ופחות נחשבים. בתחומים רבים וביניהם גם הנדסת בניין להנדסאים יש ביקוש גבוה מאוד לעובדים ואפשר להתקדם לתפקידים מאוד יפים ולשכר גבוה. היתרון בלימודי הנדסאים הוא כפול, גם הלימודים קצרים יותר וגם הלמידה היא הדרגתית, למי שאינו חזק במיוחד בלימודים הראליים יש אפשרות ללמוד בקצב איטי יותר, מה שלא ניתן לעשות בלימודי הנדסה. לכן, אני בעד לבחור במסלול שבו אפשר להצטיין ולהתבלט ולא לבחור בתחום שבו תדשדש מאחורה ואז גם תמצא את עצמך מועסק בעבודות הפחות טובות. איפה כדאי ללמוד, אינני יכולה להשיב כמנהלת פורום, שכן בקשה מסוג זה דורשת ממני להשוות בין מוסדות לימוד. אני בהחלט מציעה עם זאת, לעשות סקר שוק מעמיק בין המכללות השונות ללימודי הנדסאים ולבחור בטובה ביותר בעיניך. וכמובן שלימודי הנדסאים אינם נלמדים באוניברסיטה.