הדרך שלי להתקבל להנדסת חשמל - האם יש דרך טובה יותר?
הדרך שלי להתקבל להנדסת חשמל - האם יש דרך טובה יותר?
פלוני אלמוני
1 תגובות
אני יודע שזה ארוך, אבל אשמח למענה. אין לי ממש את מי לשאול.
אני רוצה להתקבל ללימודי הנדסת חשמל, כנראה באוניברסיטת תל אביב או בבאר שבע. בגרויות: 5 יח"ל: מדעי המחשב ופיזיקה בציון 87, ע"ג בתכנון ותכנות 100, ו89 באנגלית 4 יח"ל: מתמטיקה בציון 95.
אני מתפנה להכנות ללימודים החל משנה הבאה (ינואר 2015).
הדרך שאני רואה אותה אידיאלית כרגע: 1. קורס פסיכומטרי מינואר עד אפריל - כנראה בקידום בגלל מקום מגורים. 2. כנראה שאצטרך לשפר בגרות במתמטיקה ל - 5 יחידות, גם מבחינת תנאי קבלה וגם כהכנה עצמית לתואר, ואז אני אשפר מאפריל (ישר אחרי הפסיכומטרי) עד מאי - זה מועד א', וביולי מועד ב'. - לפי הבנתי, אין קורס בזמנים אלה, אז אני אעשה את זה על בסיס שיעורים פרטיים או מקוונים באמצעות מחשב. 3. משם 2 אפשרויות - או רישום לאוקטובר 2015 להנדסת חשמל, או במידה ואצטרך שיפור פסיכומטרי נוסף, אז קורס מיולי עד אוקטובר, אולי במועדון 700.
כמה שאלות: 1. הנדסת חשמל - תל אביב או באר שבע? אני מעדיף באר שבע מבחינת האווירה, אבל הבנתי שהנדסת חשמל בב"ש ממש לא מומלץ, חוץ מזה שלתל אביב יותר קל להתקבל מבחינת תנאי קבלה, בעיקר בגלל המתמטיקה.
2. האם זה ריאלי לשפר באמצעות שיעורים פרטיים ושיעורי אינטרנט מ - 4 ל - 5 יח"ל במתמטיקה, ישר אחרי הפסיכומטרי באפריל עד מאי מועד ראשון, שכנראה אכשל בו, ואז עד יולי למועד ב'?
3. האם השיפור למתמטיקה 5 יחידות הוא הכרחי לתואר, או שניתן לוותר עליו?
שורה תחתונה אני רוצה לכסות את עצמי מכל הכיוונים, כשהמטרה היא הנדסת חשמל בתל אביב או באר שבע באוקטובר 2015 או סמסטר ב' במרץ 2016. אם יש למישהו הצעות טובות יותר מהמסלול שציינתי כאן, אשמח לשמוע. תודה!
ש
שני יונגר
איך להתקבל לתואר ראשון בהנדסת חשמל?
שלום,
אינני יכולה להשיב על שאלות הדורשות השוואה בין מוסדות לימוד. אני מציעה שתנסה להגיע למוסדות הלימוד ולשמוע מהסטודנטים שם מה הם אומרים כדי לערוך את ההשוואה הדרושה לך. בנוסף, יש ימים פתוחים שכדאי מאוד להגיע אליהם שם בצורה יזומה יש אפשרות לפגוש סטודנטים ובוגרים למענה על כל השאלות הללו. בן גוריון תצטרך כמובן בגרות במתמטיקה ברמה של 5 יחל' וכן מומלץ מקצוע מוגבר נוסף. לגבי הפסיכומטרי החלק החשוב ביותר הוא לעבור את החלק הכמותי בפסיכומטרי בציון הגבוה ביותר האפשרי. תל אביב- כדי להתקבל ללימודים עליך להגיע לציון 670 בפסיכומטרי במדיה ותצליח לשפר את ממוצע תעודת הבגרות שלך ל-105. כדי להגיע לכך עליך לעשות 5 יחידות במתמטיקה שמשפרות משמעותית את ממוצע תעודת הבגרות או לעשות מכינה ייעודית להנדסה, שבעיני היא עדיפה במקרה שלך. לגבי שני המסלולים, אני חושבת שמסלול מכינה הוא מצוין עבורך וגם יש אפשרות לעשות בחינה פסיכומטרית במקביל ללימודים. כך גם תקבל הכנה ללימודים וגם תוכל להתחיל ללמוד כבר בשנה שאחרי. אם תבחר בסופו של דבר בבן גוריון ולא תצליח לעמוד בתנאי הקבלה יש לך תמיד את האפשרות להתחיל משנה א' להנדסה במכללת ספיר. לאחריה בשנה ב' ממשיכים בבן גוריון, התואר הוא של האוניברסיטה.