לימודי הנדסת תכנה ותעשיה וניהול באוניבסיטת תל אביב
לימודי הנדסת תכנה ותעשיה וניהול באוניבסיטת תל אביב
שלום, לפי מה שקראתי בפורום ראיתי שכתוב שיש לימודי הנדסת תוכנה באוניברסיטת תל אביב ולפי מה שאני רואה בפקולטה לא מצויין מסלול כזה. האם הוא נקרא בשם אחר? בנוסף הייתי שמחה לקבל ייעוץ בנוגע להחלטה איזו הנדסה ללמוד.. עד לפני כמה חודשים הייתי נעולה על הנדסת תעשיה וניהול כי לפי מה שהבנתי זה תחום שמשלב גם את העולם הריאלי שבו אני טובה ומתחברת אליו בקלות וגם את העניין הניהולי והארגוני שמאוד מעניין אותי. בזמן האחרון אני מתחילה לשמוע יותר ויותר קולות שקוראים לי לרדת מזה כי זה לא מספיק טוב וזה רק שם מאוד מפציץ שאין פואנטה מסויימת לתואר ושכל מי שמסיים תואר כזה יוצא לעבודה ובדרך כלל לא עובד בתחום הזה בכלל ואם כן במשכורות מאוד נמוכות. מצד שני אני כן רוצה להישאר בתחום ההנדסה כי זה מה שבעיקר מעניין אותי לעומת פקולטות אחרות ורציתי לדעת קודם כל האם זה באמת נכון או מה אני יכולה לעשות כדי לברר את זה לעומק? דסר נוסף שרציתי לדעת הוא מה ההבדל בין לימודי מדעי המחשב להנדסת תוכנה? חברים שלומדים מדעי המחשב מתארים את זה כסבל כי זה לימודי מתמטיקה במשך שלוש שנים כמעט בלבד. בהנדסת תוכנה זה מבוסס על אותו דבר או שיש שוני?
תודה רבה, גיל
ש
שני יונגר
באיזו הנדסה לבחור?
שלום גיל,
ייתכן מאוד שמדובר בטעות ההנדסאות הקיימות בתל אביב הן: מכנית, תעשייה וניהול, חומרים, כימיה, חשמל ואלקטרוניקה וביורפואית. תחום התעשייה וניהול פשוט הפך מאוד רווי בשנים האחרונות יש עבודה בתחום אבל היא ממשלא בהכרח עבודתו של מהנדסת עשייה וניהול אלא תחומים קרובים או ליד. העניין הוא שלומדים בצורה טובה מאוד לנהל פרויקטים מבחינה טכנית ולרוב הבוגרים אין את הכישורים האנושיים לעשות זאת בשטח בפועל. אני לא שוללת את ההנדסה הזו אם היא מעניינת אותך. זה ממש לא אומר שלא תמצאי עבודה מעניינת בתום הלימודים. אם לרדת מזה או לא זה השיקול שלך בלבד. את זה חשוב לי להבהיר. לגבי הנדסת תוכנה ומדעי המחשב, כאן ההבדל הוא גם בפן הניהולי וכן בפן התכנונית. המהנדס מתכנן לעומדת איש מדעי המחשב שיודע לכתוב את קוד התכונה. לכן המהנדסים גם מגיעים לתפקידי ניהול פרויקטים ומקבלים החלטות ברמה גבוהה יותר. יש הרבה מאוד דמיון בין מדעי המחשב להנדסת תוכנה, אך בלימודי הנדסה הלימודים כוללים הרבה יותר תחומים שונים מעולם ההנדסה כדי ליצור בוגרים רחבי אופקים. מה שבהחלט אני חייבת לומר לך, צריך מאוד לאהבו את התחום כדי לעסוק בו ולהצליח בו. אני מציעה שתקראי כאן באתר ובכל מקום שתמצאי לנכון על התעסוקה של הבוגרים של כל תחום. הלימודים הם רק חלק בדרך לשם והעבודה היא מה שנשאר איתך לאורך שנים לאחר מכן, לעבודה חייבים להתחבר וזה מה שהכי חשוב.