אני מתלבט לקראת לימודי הנדסת מכונות. לא יודע אם זה באמת מה שמתאים לי ואם אהיה מסוגל ללימודים הקשים. בבית ספר לא הייתי הכי נלהב ללימודים והייתי תמיד ממוצע. יש לי בגרות מלאה עם 3 יחידות מתמטיקה ו4 אנגלית ועדיין לא עשיתי פסיכומטרי. לכן אני חסר ביטחון האם אוכל לעמוד בקצב הלימודים ואיך אהיה עם המתמטיקה והפיזיקה. בגדול מבחינת אופי אני חמור עבודה ואם אני מתחיל משהו אני משתדל לסיים. אני אוהב ומשתדל להשקיע ולתת בראש כשצריך. אך שוב חסר ביטחון לגבי הלימודים. ניסיתי למצוא אנשים שלומדים את התחום או סיימו כדי לקבל חוות דעת אך לא מצאתי כך שאני גם סקרן לדעת איך הלימודים נראים והחומר הנלמד. אני חושב על ההנדסה הזאת מכיוון שמעניין אותי איך מכונות בנויות ואני סקרן לגבי מנועים ויעילות וכו. אשמח לקבל תשובות טיפה יותר מפורטות מאשר החומר שנלמד הוא רובוטיקה, מיקרו מערכות, הנדסת אופטית, מתמטיקה, פיזיקה וכו׳. וכן תשובה לגבי החששות שלי אם הלימודים מתאימים לי. תודה רבה.
ש
שני יונגר
מה לומדים בהנדסת מכונות
שלום דניאל,
ראשית, אם תרצה ללמוד הנדסת מכונות יהיה עליך לעשות מכינה או השלמות מתאימות להנדסה כדי להתקבל. אני מניחה שכך תקבל מושג לגבי היכולות שלך. אני בהחלט מבינה את החששות כי לא היית תלמיד של מאיות בתיכון, אך רבים אחרים היו בדיוק באותו המצב והבינו כי הלימודים הם חלק מהעבודה ומי שהוא "חמור עבודה" עושה את זה גם בלימודים. קל זה לא, את זה חייבים לומר בכנות, לומדים הרבה מאוד פיזיקה וגם המתמטיקה בהנדסאות היא גבוהה. יחד עם זאת הכנה מתאימה ללימודים מבחינת רקע של 5 יחידות במתמטיקה פיזיקה ואם יש צורך תחום נוסף (לא חובה) היא הדרך להגיע הכי מוכן שאפשר. בנוסף, יש לקחת בחשבון כי זו משרה מלאה של לימודים, יש שיעורים בכיתה, תרגולים ואחרי כן גם שיעורי בית. הרמה גבוהה ובצדק, מהנדסים הם אנשים מאוד חשובים ורמתם חייבת להיות גבוהה. כישורי לימוד ניתן לרכוש או דרך המכינה ללימודים שכבר משפשפת את המתכוננים לתואר או במהלכו. אני מאמינה כי לפי מה שאתה אומר תגלה עניין רב בלימודים (אם כי אף פעם לא הכל מעניין) ותראה כי תוכל לבחור גם מסלול התמחות לפי תחום העניין שלך. הדרך הכי טובה לשמוע מסטודנטים לגבי הלימודים עצם היא לגשת למוסדות הלימוד ולפגוש אותם שם. אחת הדרכים לעשות זאת היא דרך ימים פתוחים שהשנה כבר נגמרים לדעתי או פשוט ללכת למוסדות הלימוד ולשמוע מהסטודנטים. קח רק בחשבון שרבים כבר התחילו את תקופת הבחינות ולכן הקמפוסים דיי ריקים או ממלאים בסטודנטים לחוצים. על כל אחד מהתחומים הנלמדים לאורך התואר אתה יכול לקרוא בפרטנות ולהבין במה מדובר בדיוק.