הנדסת תעשייה וניהול או מנהל עסקים עם התמחות בשיווק?
הנדסת תעשייה וניהול או מנהל עסקים עם התמחות בשיווק?
נטלי
3 תגובות
שלום, אני מתעניינת בלימודי תואר ראשון ומתלבטת אם ללמוד הנדסה תעשייה וניהול או מנהל עסקים עם התמחות בשיווק. איזה תואר בעל ביקוש רב יותר? אם אני לומדת את התואר בהנדסה אוכל לקבל את אותן העבודות של מחפשי תואר במנהל עסקים או להפך? איך אוכל לבחור ביניהם?
ש
שני יונגר
מנהל עסקים או תעשייה וניהול
שלום נטלי,
כל אחד מהמסלולים הללו פונה ומכוון לתחום אחר של תעסוקה. אני חושבת שבאופן עקרוני התואר בהנדסה מאפשר יותר תעסוקה מאשר התואר במנהל עסקים, אך גם מבין התארים בהנדסה נחשב לכללי למדיי. בכל אופן אני באופן אישי בעד התואר בהנדסה, כי למהנדסים יש יותר אפשרויות תעסוקה בתחום התעשייה וניהול לעומת בוגרי מנהל עסקים אשר יכולים לעסוק במספר תחומים מצומצם כגון: פיננסים, שיווק ומשאבי אנוש בעיקר. מהנדסי תעשייה וניהול יכולים לעסוק בניהול פרויקטים, ניהול הייצור, תפ"י, מערכות מידע ועוד ועוד.
מהנדס תעשייה וניהול
האם התואר גם יכול להוביל אותי להיות מנהלת מוצר או מותג? האם תואר במוסד כמו שנקר יכול לתת לי כניסה לעולם הקמאונעות למרות שהתואר הנדסי? תודה :)
נ
נועה סטרוז
הנדסת תעשיה וניהול - אפשרויות תעסוקה
שלום נטלי,
הלימודים יכולים להוביל אותך למסלולי תעסוקה רבים כתלות בהתמחות שתבחרי. סטודנטים המסיימים את התואר יכולים להשתלב ולנהל איכות של תהליכי ייצור במפעלים, לשמש כמהנדסים בתחום הייצור, להשתלב בתפקידי תכנון ופיקוח (תפ”י), להציע שירותי ניתוח יעילות לארגונים, לבצע מחקרי עבודה, לתכנן מערכות מלאי, לעסוק כאנליסטים כלכליים ועוד. יהיה באפשרותם לעבוד במתקני ייצור המשלבים מיחשוב ממתקדם, מערכות מידע ורובוטיקה, וכן הלאה.