אני כבר הרבה זמן בהתלבטות יש לי המון כיוונים יש דברים שמעניינים אותי אך אני לא מצליחה להגיע להחלטה אני לא יודעת מה אני אוהבת ומה החלום שלי ממש אובדת עצות חשבתי בהתחלה על הנדסאי אדריכלות אבל לא יודעת אם בא לי לשרטט ולצייר כל היום לא יודעת אם זה מעניין אותי . יש לי בגרות בממוצע 80 ואין לי פסיכו .אני מהרהרת אולי הנדסה תעשייה וניהול אבל אני לא בטוחה כי אין לי מתמטיקה 4 יחידות אין לי כיוון מה בא לי לעשות
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
הנדסת תעשייה וניהול - מכינות
עדן שלום, הנדסת תעשייה וניהול הוא מקצוע מרתק. במהלך התואר רוכשים ידע מגוון בתחומים המתקדמים ביותר בעולמות הטכנולוגיה, התעשייה, הכלכלה, ומשאבי האנוש. תנאי הקבלה דורשים ידע מתמטי גבוה וכן ידע בפיסיקה . לשם כך מפעילות המכללות מכינות במתמטיקה ופיזיקה. אני ממליצה להגיע לימים פתוחים, להתעניין במקצועות השונים, ואז במידה ותבחרי במקצוע מסוים תוכלי להתחיל להתכוונן לקראת הקבלה אליו. הכוונה היא לעשות פסיכומטרי, להירשם למכינה במתמטיקה ופיזיקה ולעשות את הצעד הראשון. בהצלחה
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע ולימודים בהתאם
שלום עדן,
בדרך כלל ההמלצה למי שנמצא במצב שלך שאני אוהבת לתת היא כפולה. ראשית, אפשר ללכת לייעוץ במכונים מקצועיים הכוללים אבחון פסיכוטכני ושיחות עם פסיכולוג תעסוקתי על הלימודים והקריירה בעקבותיהם. שנית, ההמלצה היא להסתכל על כל נושא הלימודים ללא התחשבות בתעודת הבגרות או הפסיכומטרי ולחשוב מה רוצים לעשות ובמה רוצים לעסוק. חשבי על התחומים שאת אוהבת באופן כללי, על איך היית רוצה שיראה מקום העבודה שלך והתפקיד שלך ומה תרגישי כשתהיי שם. בנוסף, חשבי על התחומים בהם את חזקה וטובה ומעניינים אותך (שאת זוכרת מבית הספר) וכן על אלו שבהם את חלשה. כל אלו אמורים לתת לך תמונה וכיוון כללים מאת רוצה לעשות. לאחר מכן תצטרכי לעשות את השיקולים של ההשקעה שלך על-מנת להשיג את המטרות שלך. חבל לבחור מסלול לימודים רק לפי הציונים שיש בידיך כיום ולא לפי רצונות ושאיפות שיש לך מבחינה תעסוקתית. אשמח לשמוע ממך שוב בהמשך.