שלום, אני בדילמה ואשמח לעזרה.. שמי ירדן, מתגוררת במבשרת ציון ליד ירושלים אני מתעניינת בלימודי מחשבים יחד עם הנדסה יש לי שתי אפשרויות , האחת, לימודי הנדסה תעשייה וניהול במכללת עזריאלי בירושלים (יתרונות : ליד הבית , פחות הוצאות, יש לי וותק של שנה וחצי בhelpdesk אז אני מניחה שבשנה שלישית אתחיל לעבוד ואני שוקלת לעשות קורס בג׳ון ברייס בהמשך של ERP. חסרונות : תואר כללי ויש המון אנשים שמסיימים תואר זה)
השניה, עליי לבצע פסיכומטרי שוב על מנת להתקבל להנדסת מערכות מידע בבריאותה - כרמיאל או להתחיל בסמסטר אביב או להפסיד שנה...(יתרונות: תואר לא נפוץ כמו תעשייה וניהול, תואר קונקרטי למערכות מידע מה שמעניין אותי בעיקר ואני מניחה שיותר קל לבלוט עם תואר זה. מניחה שיותר קשה לעבוד במהלך התואר. חסרונות : רחוק מהבית הוצאות רבות והפסד שנה)
לסיכום , האם השוני בין הנדסה תעשייה וניהול הוא משמעותי וכדאי להפסיד שנה בשבילו או שזה לא כך כך משנה בסופו של דבר רק הניסיון מכריע ? תודה רבה וסליחה על האורך :)
ש
שני יונגר
מערכות מידע או תעשייה וניהול
שלום ירדן,
אם מערכות מידע הוא המסלול שמעניין אותך אבל שאר הנקודות שציינת כבדות משקל יותר מהנושא עצמו, תמיד תוכלי לבחור בהתמחות במערכות מידע שניתן ללמוד במסלולי הנדסת תעשייה וניהול. אני חושבת שאת חייבת להחליט מה מבין השיקולים שמנית כאן הוא כבד המשקל ביותר מבין כלל התחומים ולעובדה שבמידה ותלמדי בירושלים תהיה לך האפשרות למצוא עבודה יש יתרון משמעותי ביותר בעיני. לניסיון בהחלט יש הרבה משקל, אין ספק. אני מקווה שתצליחי להכריע בין שני מוסדות הלימוד.