היי אני רשום כרגע לאוניברסיטת תא לחוג הנדסת חשמל, ולאוניברסיטת בן גוריון להנדסת מחשבים אני חייב להחליט איפה ללמוד בימים הקרובים ואני מתקשה בלבחור את התחום המועדף עלי בגלל חוסר הבנה של ההבדלים בין השניים. אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה בדיוק ההבדל בניהם.
נ
נועה סטרוז
ההבדל בין הנדסת חשמל להנדסת מחשבים
שלום אופיר,
בין שני המקצועות שציינת ישנם כמה הבדלים: הנדסת חשמל מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות המשפיעות ישירות על החברה והכלכלה הגלובלית. במהלך הלימודים במסלול לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל בוחרים הסטודנטים תחום התמחות/ מגמת התמחות שתקנה להם את תחום המומחיות בשוק העבודה. מהנדס חשמל משתלב במפעלי אלקטרוניקה בתחומי פיתוח, בקרת איכות תחזוקה, שרות, כיזם עצמאי וכו'.
הנדסת מחשבים לעומת זאת מתמקדת בשלושה תחומים: הנדסת תוכנה, הנדסת חומרה והנדסת רשתות. מהנדסי מחשבים מתכננים ובונים מערכות ממוחשבות, מפתחים רכיבים ועוסקים בעיבוד אותות דיגיטליים, בהנדסת תוכנה ברמת החומרה ובארכיטקטורת מערכות מחשב. בוגרי לימודי תואר ראשון בהנדסת מחשבים יוצרים לעצמם יתרון גדול בשוק העבודה. הביקוש לאנשי מחשבים ברמה גבוהה עולה עם השנים, וחברות רבות העוסקות בתחום מחפשות בנרות אחר בוגרי הנדסת מחשבים מוכשרים במיוחד.
אלו הם ההבדלים העיקריים בין השניים. כמו כן צירפתי לך טופס יצירת קשר עם הנציגים שלנו במידה ויהיו לך שאלות נוספות.
הנדסת חשמל ואלקטרוניקה עם מסלול בחירה
היי נועה תודה רבה על ההסבר, קראתי עוד קצת ונכנסתי לעומק האתרים של האוניברסיטאות. ונגיד בתא התוכנית הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בנויה שבשנה שלישית בוחרים מסלולי בחירה שבניהם יש מסלול מחשבים, מסלול תקשורת בין מחשבים (לפי הבנתי זה רשתות) השאלה אם נגיד אבחר בזה זה יהיה דומה לתואר המוצע בבן גוריון?
נ
נועה סטרוז
מסלולי בחירה
שלום אופיר,
היות ולא למדתי את התחום אני ממליצה לפנות לאוניבריטה עצמה בתל אביב בכדי לקבל את המידע, יכול מאוד להיות שהתוכניות דומות בתכנים שלהם היות והאוניברסיטאות בארץ שאינן מתמחות, כמו מכללות ספציפיות להנדסה, במקצוע מתבססות על לימודים יחסית דומים.